Yüz Yıllık Hasret; Kudüs ve Mescid’i Aksa

Yüz Yıllık Hasret; Kudüs ve Mescid’i Aksa

Kütahya İl Müftülüğü tarafından  “Yüz Yıllık Hasret; Kudüs ve Mescid’i Aksa” konulu konferans düzenlendi. 

Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen ve konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin ERUL’un yer aldığı konferansa; Kütahya Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan ERTAŞ, İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR, Daire Amirleri, STK Temsilcileri, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR yaptı. Miraç Kandili’nin camilerimizde; sohbetlerle, tilavetlerle ve dualarla idrak edildiğini belirten İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR” Diyanet İşleri Başkanlığımız Kudüs ve Mescid’i Aksa ile ilgili farkındalık oluşturmak için bu yıl Miraç Kandilinde Kudüsle alakalı programlar gerçekleştirdi.” dedi. Kudüs’ün sıradan bir mekân olmadığını dile getiren İl Müftüsü Hüseyin HAZIRLAR; “Kudüs yüz yıllarca İslam’ın barış sancağı altında varlığını sürdürdü. Ne zaman ki İslam ümmeti vahdetini kaybetti, Kudüste o zaman özgürlüğünü ve huzurunu kaybetti. Kudüs bugün İslam dünyasının dinmeyen yarasıdır.” diye konuştu.

Yüz Yıllık Hasret; Kudüs ve Mescid’i Aksa konulu konferansını sunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin ERUL, İslam tarihinde Kudüs’ün ilk kıble, ikinci mabed ve üçüncü mescid olduğunu ifade etti. Kudüs’ün sıradan bir şehir olmadığını ifade eden Prof. Dr. Bünyamin ERUL; “Kudüs Peygamberler yurdudur. Bunun için üç din içinde büyük önem arz etmektedir. Ayrıca Peygamber Efendimiz’in Miraca buradan yükselmesinden ve ibadet için yolculuk yapılan üç mescidden birisi olan Mescidi Aksa’nın burada bulunmasından dolayı da bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Kudüs Peygamberler şehri olmakla birlikte Kudüs ve çevresi Kur’an-ı kerimde mübarek mekân olarak tanıtılmıştır. Kudüs, Hz. Ömerle birlikte Müslümanların eline geçmiş ve huzura kavuşmuştur. Bugün bize düşen nesiller arasında Kudüs bilincini oluşturmaktır. “şelinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ