Yaz Kur’an kursları büyük bir coşku ile açıldı

Yaz Kur’an kursları büyük bir coşku ile açıldı

Her yıl milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrendiği Yaz Kur’an Kursları, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde düzenlenen programlarla eğitime başladı.

Bingöl

Bingöl’de 27 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 2022 yılı yaz Kur’an Kursları için Medine Camii’nde açılış programı düzenlendi.

Programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, “İlimiz genelindeki bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda yaz kursları düzenliyoruz. Bu vesileyle yaz Kur’an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kurslarda görev alan bütün hocalarımıza başarılar diliyorum. Yaz Kur’an kurslarımızda hizmet verdiğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize başarılar diliyorum. Ailelerine de çocuklarını bizlere emanet ettikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Program Müftü Topal’ın çocuklara çikolata ikramı ile sona erdi.

Diyarbakır

Diyarbakır İl Müftülüğünce Kayapınar Hz. Ali Camii’nde “Yaz Kur’an Kursu Açılış Programı” düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş’ın selamlama konuşması ile başladı.

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, “Her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz mevsiminde de çocuklarımız ve gençlerimiz yaz Kur’an kurslarında manevi bir atmosferinde, camilerde ve Kur’an kurslarında büyük bir neşe, sevinç ve coşkuyla bir araya geleceklerdir. Kurslarda Kur’an-ı Kerim okumayı ve temel dini bilgiler öğrenecekleri gibi sosyal ve kültürel etkinlikler ile vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı bulacaklardır. Ayrıca bu kurslar vasıtasıyla cami merkezli bir kaynaşma ortamında yeni dostluk ve arkadaşlıkların kurulmasına, bir ömür boyu anne-babaya hayırlı bir evlat; dine, vatana, millete hayırlı ve ahlaklı birey olmaya katkı sunacaktır. Bu anlamda yaz Kur’an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır/Ergani

Diyarbakır Ergani de ise Hacı Hasan Ergün Camii’nde Yaz Kur’an Kursu açılış coşkusu yaşandı.

Programda çocukların sevincine ortak olan İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, “Peygamber Efendimizin ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir’ Hadis-i Şerifi önemli bir hakikattir. Bu sebeple siz değerli öğrencilerin ve öğreticilerimizin buluşması büyük önem arz etmektedir. Sizleri ve  ailelerinizi en kalbi duygularımla tebrik eder hayırlı bir netice ile yaz tatilinizi geçirmenizi Cenabıhak’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, animasyon ekibinin çocuklara sergilediği oyunlarla son buldu. 

Gaziantep

Bu yıl, “Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel” sloganı ile düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Gaziantep’te coşkuyla başladı.

Şehitkamil İlçe Müftülüğünce Ukkaşe bin Mihsan Camii’nde ve Şahinbey Müftülüğünce de Müşerref Camii’nde açılış programı düzenlendi.

Programlarda konuşan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, “Yaz Kur’an Kurslarımız camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda 27 Haziran itibariyle başlamış bulunuyor. Yaz Kur’an kurslarımız vesilesiyle çocuklarımız, hem huzurlu bir tatil dönemi geçirecek hem de tertemiz zihinlerini hidayet kaynağı Kur’an’la besleyerek Peygamber sevgisini, temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkanı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacak; yürekleri birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır.” dedi.

Trabzon

Trabzon’da Yaz Kur’an Kursları Ortahisar Fatih Merkez Camii’nde yapılan açılış programıyla başladı.

Programda çocuklarla bir araya gelen İl Müftüsü Osman Aydın, “Bugün bütün Türkiye’de ilimizde ilçelerimizde köylerimizde camilerimiz sizlerle beraber şenlendi, güzelleşti. Bu yaz döneminde iki ay camilere Kur’an kurslarına gelerek kendinizi geleceğe hazırlamış olacaksınız. Camide arkadaşlarınızla oynamış olacaksınız. Sosyal faaliyetlerde bulunacaksınız. Bizde sizin gibi Kur’an-ı bu kurslarda öğrendik.” ifadelerini kaydetti.

Kayseri/Develi

Yaz Kur’an Kursu coşkusunun yaşandığı bir diğer adres ise Kayseri oldu.

Açılan yaz Kur’an kursları hakkında açıklama yapan Develi İlçe Müftüsü Emin Patan, “2022 Yılı Yaz Kur’an kurslarımız ‘Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel’ sloganıyla başladı. Bu amaçla Develi İlçe Müftülüğü olarak bütün cami ve Kur’an kurslarımızda yaz Kur’an kurslarımız açıldı. Yaz Kur’an kurslarında çocuklarımız Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmenin yanı sıra yaşlarına uygun olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de bulunacaklar. Yaz Kur’an kurslarımız siz değerli ailelerimizin her yaştaki çocuklarına açıktır. 2022 Yaz Kur’an kurslarımız hayırlı olsun.” dedi.

Kayseri/Pınarbaşı

Pınarbaşı İlçe Müftülüğüne bağlı bütün cami ve Kur’an kurslarında da yaz Kur’an kursları başladı.

Büyük bir coşkuyla camiler ve Kur’an kurslarına akın eden birçok çocuk güzel görüntüler oluşturdu. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Pınarbaşı İlçe Müftüsü Hasan Kiraz, “Çocuklar cami ve Kur’an kurslarımıza büyük bir coşkuyla geliyorlar. Yaz Kur’an kurslarında çocuklar temel dini bilgiler, Kur’an-ı Kerim, ibadet ve inancın yanında sosyal aktivitelerle eğleniyorlar.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ