Umre Yolcuları Medine-i Münevvere’ye Uğurlandılar

Umre Yolcuları Medine-i Münevvere’ye Uğurlandılar

Sinop’tan umre ziyareti için kutsal topraklara giden 100 kişi bugün Sinop Hava limanından Medine-i Münevvere’ye dualarla uğurlandı.

Sinop’tan umre ziyareti için kutsal topraklara giden 100 kişi bugün Sinop Hava limanından dualarla uğurlandı.  

Diyanet işleri Başkanlığının organizasyonu ve Sinop İl Müftülüğü’nün öncülüğünde 100 kişilik umre gurubu kutsal topraklara dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Sabah namazını müteakiben Alaaddin Camiinde, kutsal mekanlara gidecek umrecilere uğurlama  programı yapıldı.

Program Alaaddin Camii İmam Hatibi Abdullah Güney’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı programda umrecilere hitap eden Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi “Gönülleri, kalpleri mukaddes topraklarda olmayı arzu eden umrecilerimiz  ve onları uğurlamaya gelmiş çok aziz kardeşlerim, Cenab-ı Hak bu yolculuğu mukaddes, mübarek ve feyizli eylesin inşallah. Her biriniz, aynı arzu ve iştiyakla kainatın efendisi Hazreti Muhammed Mustafa (sav)i Ravza’i Mutahhara’da ziyaret etmek, sonra İslamın kıblesi, yeryüzünün ilk mescidi olan Kabe’yi Muazzama’ya varmak ve orada Hacerül Esved’de Rabbimize niyazda bulunmak, anasından doğduğu gün gibi Arafat’ı yaşayıp geriye dönmek arzusundadır. Sevgili Rasülümüz (sav)  Şöyle buyurdu: “Umre ibadeti daha sonraki umreye kadar işlenecek günahlara kefarettir. Mebrur haccın karşılığı ise ancak cennettir.” buyurmuşlardır. Cenabı Hak Umreye giden tüm umrecilerimize mebrur bir umre yapmayı nasip eylesin; Oraya vardığınızda sizin üzerinize düşen en önemli vazife kendi şahsınıza, ailenize ve çoluk çocuğunuza dua etmek kadar ülkemizin ve Müslümanların birlik ve beraberliği için de dua etmektir. Cenab-ı Hak dualarınızı kabul etsin. Ülkemize tüm İslam Alemine birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler nasip etsin” dedi.

Akabinden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yapmış olduğu duanın peşine umreciler otobüslerle Sinop Havaalanına hareket edildi. Sinop Havaalanında yapılan duanın ardından yakınları ile vedalaşan umreciler gümrük işlemlerini ardından tekbirlerle Medine-i Münevvere’ye hareket etti.

20 günlük umre ziyareti kapsamında ilk olarak Medine- Münevvere’ye , ardından’da Mekke-i Mükerreme’ye geçecek olan kafileye Ayancık İlçe Müftülüğü murakıbı Adem Torluoğlu başkanlığında Sinop Uzungürgen Köyü Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal ve Sinop’un Durağan İlçe Müftülüğü Emekli İmam Hatibi Dursun Yıldırım görev yapmaktadır.

 

Sinop’lu Umrecilerin 03 Aralık 2017 Tarihinde Cidde’den Sinop’a dönecekleri belirtildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ