Tuzla’da Cami-Gençlik Buluşması

Tuzla’da Cami-Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Diyanet İşleri Başkanlığı’nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Tuzla’da gençlerle sabah namazı kıldı.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ile Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Nalbant Camii’nde gençlerle sabah namazı namaz kıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. İstanbul Müftüsü Yılmaz, namaz sonrası yaptığı konuşmada, “Hiç şüphesiz cemaatle kılınan namazlar, camideki buluşmalar, Rabbimize yönelik duamızı birlikte tekrarlamak ve birbirimize tutunmak anlamında çok güzel vesilelerdir. Hele sabah namazındaki bu buluşmalar, daha da anlamlıdır. Hele hele içinde çocukların, gençlerin bulunduğu böyle güzel kalabalıklar, cemaatle kılınan namazlarda bu tutunmanın anlamı çok daha fazladır” dedi.

İslam’ın güzelliklerini engellemek isteyenlere karşı bu güzellikleri gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkate çeken İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Bütün mesele İslam’ın güzelliklerini engellemek üzere yapılan yayınlar ve Müslümanlara kurulan tuzaklardır. Biz İslam’ın merhamet ve şefkatini, izzetini, adaletini göstermek üzere başımız dik olarak yürümek ve bu güzel emaneti nesillerimize aktarmak zorundayız. Allah Teala bu güzel emaneti nesillerimize aktararak, bu emanete sahip çıkarak yaşamayı nasip etsin” diye konuştu. 

Etkinlik sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.

 

Kaynak : Dini Haberlerim

Haberlerimizi Facebook Grubumuzdan Takip Edebilirsiniz : Tıklayınız

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ