Türkiye-Pakistan kardeşliği, Suriye için umut oldu

Türkiye-Pakistan kardeşliği, Suriye için umut oldu

Suriye’de çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana yaraların sarılması için yaklaşık 190 milyon TL tutarında yardım faaliyeti gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı, bölgede hayatın normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle temel ihtiyaçların temininde bile zorluk çeken Suriyeliler, Türk halkının yardımlarıyla nefes alıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı da günlük sıcak yemek dağıtımı, günlük ekmek üretimi, gıda paketi dağıtımı, çadır, mutfak malzemesi ve su kuyuları gibi temel yardım faaliyetlerinin yanı sıra okul yapımı, yıkılan camilerin yeniden yapımı ve bakım onarımları, sağlık hizmetlerini destekleme, din görevlisi eğitimleri, eğitim yardımları, ücretsiz giyim mağazaları gibi projelerle Suriyeli savaş mağdurlarının yanında oluyor.

Suriye’deki krizin başlangıcından bu yana gerçekleştirdiği projelerle 187 milyon TL tutarında ayni ve nakdi yardımı savaş mağdurlarına ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, savaşın acılarını dindirmek için yaptığı çalışmaların yanı sıra İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası sivil toplum kuruluşlarının Suriye yardımlarına da öncülük ediyor.

TDV, mevcut partner ağı ve uluslararası işbirlikleri çerçevesinde Pakistan merkezli Baitussalam Derneği ile ortak proje yaparak, mağdurlara 500 bin dolar tutarında kışlık malzeme yardımı ulaştırdı.

Kış mevsiminin iyice hissedilmeye başladığı bölgede kışlık giysi ve barınma ihtiyaçları ön plana çıkarken, TDV ve Baitussalam Derneği işbirliği ile DAEŞ ve rejim saldırılarından kaçıp güvenli bölgelere sığınanlara, çadır, soba, yakacak, battaniye, kışlık elbise ve ayakkabıdan oluşan kışlık malzeme yardımı yapıldı.

Proje kapsamında ilk etapta Hama yakınlarında yer alan Sarha bölgesindeki ağır bombardımandan dolayı evlerini terk edip güvenli bölgelere göç etmek zorunda kalan ve tavuk çiftliğine sığınan 50 aileye ulaşılarak ihtiyaçları karşılandı.

Sivil yerleşim yerlerine yönelik devam eden hava saldırılarından kaçan halk ise kırsal noktalara ve İdlib’in kuzeyine doğru göç etmeye devam ediyor.

 “Ağır bombardıman nedeniyle evimizi terk etmek zorunda kaldık”

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yardım ulaştırdığı mağdurlardan Ebu Halit, bölgede sık sık meydana gelen ağır bombardıman saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ailesiyle bir tavuk çiftliğine sığınan Ebu Halit, “DAEŞ bölgesinde yaşıyorduk. Rejimin çok ağır bombardımanı nedeniyle, sadece üzerimizdeki elbiselerimizle evimizi terk etmek zorunda kaldık. Kadın ve çocuklarla beraber yaklaşık 200 kilometre yürüyerek bu tavuk çiftliğine sığındık. Hiçbir şeyimiz yok. Çocuklarımız hasta. Bize şu ana kadarda herhangi bir insani yardım ulaşmamıştı’’ diye konuştu.

Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli de mağdur Suriyeli kardeşlerimizin acılarını dindirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Türkiye ve Pakistan kardeşliğinin göstergesi olan bir çalışma içerisindeyiz” diyen Temelli, şöyle konuştu:

“Pakistan’da faaliyet gösteren Baitussalam derneğiyle beraber yaptığımız proje vasıtasıyla Türkiye sınırına 120 kilometre uzakta bulunan Hama’da, bombardıman altında zor koşullarda yaşayan ihtiyaç sahibi 2.000 aileye çadır, soba ve yakacak yardımı yapıyoruz. Sarha bölgesindeki ağır bombardımandan kaçıp, güvenli bölgedeki tavuk çiftliğine sığınmak zorunda kalan 50 aileyi kurmakta olduğumuz çadırlara yerleştireceğiz.”

Çadırlara yerleştirilen ailelerin günlük sıcak yemek ve su ihtiyacının da yine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanacağını belirten Temelli, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz‘’ dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ