Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Doğu Türkistanlı ailelere yardım

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Doğu Türkistanlı ailelere yardım

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlı ihtiyaç sahibi 400 aileye gıda yardımı yaptı.

Çin’in yıllardır uyguladığı baskı ve yasaklar nedeniyle çok sayıda Doğu Türkistanlı sığınmacı ülkemize gelirken, son iki yıldır bu sayıda büyük artış yaşanıyor.

Gerçekleştirdiği eğitim-kültür hizmetleri ve sosyal projelerle milletimizin iyilik köprüsü haline gelen Türkiye Diyanet Vakfı, ülkelerini terk etmek zorunda bırakılan Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi de yalnız bırakmıyor.

Ülkelerinde yaşadıkları sorunlar nedeniyle Türkiye’ye sığınan aileleri ziyaret eden TDV ekipleri, her biri 25 TL değerindeki toplam 60 bin TL tutarında 2.400 gıda yardım kartını ailelere ulaştırdı.

Gıda yardımının yanı sıra Doğu Türkistanlı ailelerden bazılarının aylık kira giderleri de Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanıyor.

TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Mustafa Erdem, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak ülkemize sığınan Doğu Türkistanlı aileleri yalnız bırakmıyor, onları ziyaret ederek milletimizin bizlere emanet ettiği yardımları kardeşlerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz zor şartlar içerisinde yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Ülkemize gelenlerin çoğu dul ve yetim aileleri. Bu nedenle kendi gelirlerini temin etmekte zorlanıyorlar, gelen yardımlarla geçinmeye çalışıyorlar. Türkiye Diyanet Vakfı olarak toplam 60 bin TL değerinde 2.400 adet gıda yardım kartını İstanbul’da yaşayan 400 aileye ulaştırdık. Vakıf olarak gıda yardımlarımızın yanında 45 ailenin de aylık kira giderlerini karşılıyoruz” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ