Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Doğu Gutalı ailelere yardım eli

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Doğu Gutalı ailelere yardım eli

Türkiye Diyanet Vakfı, Doğu Guta’dan tahliye edilen 2 bin kişiyi güvenli bölgede karşılayarak kumanya dağıtımı yaptı ve geçici barınma merkezlerine ulaştırdı.

Suriye’de rejim ve destekçilerinin abluka altında tuttuğu ve aylardır yoğun bombardıman altında bulunan Doğu Guta’dan tahliyeler devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı ekipleri de Doğu Guta’dan Hama’ya yapılan tahliyeler kapsamında gelen konvoyları karşılayarak, zor durumdaki ailelere yardım eli uzatıyor.

Doğu Guta’dan tahliye edilerek Hama’ya gelenleri karşılayan TDV ekipleri, ilk etapta kumanya yardımı yapıyor ve acil durumlarda sağlık ekiplerinin müdahalesini sağlıyor. Bölgede 40 otobüs, 2 ambulans ve 3 insani yardım aracıyla hazır bulunan TDV ekipleri, gelen 2 bin kişiyi kumanya dağıtımı yaptıktan sonra İdlib Eriha bölgesinde kurulan TDV geçici barınma merkezine ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, Doğu Guta’dan tahliye edilen ailelerin güvenli bir şekilde Hama’ya gelerek geçici barınma merkezlerine ulaştırıldığını söyledi. Temelli, “Doğu Guta’dan gelen ailelere çeşitli ihtiyaç malzemeleri ile acil yardım paketleri dağıttık. 40 otobüs 2 ambulans ve 3 yardım aracımızla ailelerimizi güvenli bölgede karşıladık ve burada 2 bin kişiye kumanya dağıtımı gerçekleştirdik. Buradan sonra otobüslerle İdlib’in çeşitli bölgelerinde kurulan geçici konaklama merkezlerine ve vakfımız tarafından İdlib Eriha’da bulunan geçici barınma merkezimize aileleri ulaştırdık. Geçici barınma merkezimizde şu an itibariyle Doğu Guta’dan tahliye edilen 1.260 kişi kalıyor. Burada günlük yemek, ekmek ve barınma yardımlarımız devam ediyor” dedi.

Temelli, “Böyle bir zulme şahit olduğumuz için üzgünüz ancak zalimin karşısında, mazlumun yanında olduğumuz için mutluyuz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak İdlib’de, Azez’de, El Bab’da ve Afrin’de milletimizin yardım elini kardeşlerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu anlamda halkımıza vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ