TDV, İyilik Atölyeleriyle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

TDV, İyilik Atölyeleriyle ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, İyilik Atölyelerinin ilkini Ankara Hacıbayram’da açtıklarını ve birçok ilde de açılmak üzere Vakfın Kadın ve Gençlik Kolları’nın  hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Vakfın gönüllülerinin aktif olarak atölyelerde görev aldığını ve birçok alanda ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koştuklarını belirten İhsan Açık, “İyilik Atölyelerimizde; ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yönelik etkinlikler, gönüllülerimizin tecrübe paylaşımı, psikolojik ve manevi destek gibi birçok projeye imza atıyoruz. Özellikle gönüllülerimizin el emeği göz nuruyla hazırladıkları ürünlerle hem ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşıyor hem de Hayır Çarşılarımızdan elde ettiğimiz kazanımları iyiliğe dönüştürüyoruz. ‘Hayata Başlarken’ projemizle bu yardımlarımızın ilk adımlarını da attık. Gönüllülerimiz tarafından dikiş atölyemizde hazırlanan gelin bohçası ve bebek bohçasıyla ihtiyaç sahibi genç kızlarımızın ve yeni doğum yapmış  annelerimizin en mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

İyilik Atölyelerinin önemli bir proje olduğuna vurgu yapan Açık, “Vakfımız hayatın her alanında insana dokunmayı ve maddi manevi destek vermeyi amaçlıyor. İyilik Atölyelerinde gönüllülerimizle birlikte yardım bekleyen vatandaşlarımız için üretiyor ve ürettiklerimizi faydaya dönüştürüyoruz. Paylaşmanın ve iyiliğin gönülleri nasıl iyileştirdiğini görüyoruz.” dedi.

İyilik Atölyelerinde sadece yardım faaliyetleri yapmadıklarını gönüllülere yönelik etkinlikler de gerçekleştirdiklerini dile getiren Açık, sözlerine şöyle devam etti:

“Kadın ve Gençlik Kollarımızın öncülüğünde gönüllülerimize yönelik tezhip, ebru, dikiş-nakış ve deri atölyeleri de gerçekleştiriyoruz.  Çocuk Destek Eğitim Merkezi (ÇODEM) de kalan kız çocuklarına , Hafızlık Kur’an Kursu  öğrencilerine ve engellilere psikolojik destek amaçlı sanat etkinlikleri ve grup çalışmaları düzenliyoruz. Atölyelerimizde ayrıca gönüllülerimizle ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirerek birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının pekişmesine vesile oluyoruz.

Hayırseverlerimizin bağışlarıyla İyilik Atölyelerinde gönüllülerimiz tarafından hazırlanan ikramlıkları üniversiteler, hastaneler, şehir meydanları, cami avluları gibi mekanlarda vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Gönüllülerimizce hazırlanan mantı, sarma gibi yiyeceklerden Hayır Çarşılarımız da elde edilen kazanımlarla ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırıyoruz.”

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ