TDV Genel Müdürü Turan: Zekat ve kurbanlarımız ülke olarak güçlü olduğumuzun bir göstergesidir

TDV Genel Müdürü Turan: Zekat ve kurbanlarımız ülke olarak güçlü olduğumuzun bir göstergesidir

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Eskişehir İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi ev sahipliğinde “2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan konuşmacı olarak katıldı.

Eskişehir Diyanet Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Vekaleten kurban, sadece bir hissenin bir eve girmesi anlamına gelmez. Vekaleten kurban; gönüllere girmek, kardeşliği pekiştirmek, ilim ve hikmet derslerine katkı vermek, soydaşlarımızla, dindaşlarımızla aynı ufku ve idealleri paylaşan insanlarla bayramlaşmamız anlamına gelir. Dolayısıyla vekaleten kurban bizim açımızdan çok önemli ve değerlidir. Sizlerin emek ve gayretiyle Eskişehir’imizde vekaleten kurban sayımız her geçen sene artarak devam ediyor. Sizlere bu emek ve gayretinizden dolayı teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen TDV Genel Müdürü Turan ise şunları kaydetti:

“Bizler çok önemli bir kurumun çok önemli mensuplarıyız. Bizler sadece Türkiye’de değil dünyanın her tarafında umut beslenen insanlarız. Verilen kurbanlar bizlere emanettir ve bize emanet edilen kurbanların adresleri bellidir. Biz verilen kurbanları adresine teslim etmekle memuruz. Bizim zekatlarımız, bizim kurbanlarımız ülke olarak güçlü olduğumuzun bir göstergesidir. Aslına bakılırsa bizler çok devasa işler yapıyoruz. Yapılan bu işlerin temelinde ise sizlerin çok büyük bir emeği ve gayreti var. Bizlerden istenen daha fazla gayret etmek, Türkiye’mizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın üzerinde umudu olan insanların umudunu yeşertebilmek ve yaşatabilmektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ