TDV akademi öğrencileri yarıyıl kampında bir araya geldi

TDV akademi öğrencileri yarıyıl kampında bir araya geldi

TDV burslusu üniversite öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişmelerine katkı sunmak, akademik ortamlarını desteklemek amacıyla 22-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen kamp çerçevesinde, alanında uzman 18 farklı konuşmacı seminer verdi.

Türkiye genelinde 18 farklı üniversiteden 350 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen kamp programının kapanış programı ise Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu’nda yapıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Huriye Martı, kapanış programında gençlere hitap etti.

Türkiye Diyanet Vakfının eğitim alanında yapmış olduğu çalışmaların önemine değinen Prof. Dr. Huriye Martı, üniversite öğrencilerinin iyilik yolunda atacağı küçük bir adımın gelecekte büyük faydalara vesile olacağını söyledi.

Prof. Dr. Martı, “Böyle bir programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarıyıl kampının sizler için verimli geçtiğini, aldığınız enerjinin bir yıl değil bir ömür sürecek kadar değerli olduğunu düşünüyorum. Dünya üzerinde ‘kelebek etkisi’ denilen bir şey var.  Bu etki çok küçük bir hareketin, çok ufak bir dokunuşun belki de kayda bile değer olmayan bir adımın dünyadaki çok büyük iyiliklere, faydalara hayırlı işlere vesile olabileceğini bizlere hatırlatıyor. Dünyanın mazlum coğrafyalarında çeşitli sıkıntı ve problemler içerisinde yaşayan insanların bizim küçük gayretlerimizle, iyi niyetlerimizle o kelebek etkisini oluşturarak sadece bugün değil geleceğe dair büyük umutlara vesile olabiliriz. Bunun örneklerini dünya üzerinde pek çok kere görmüşüzdür. Bu nedenle ‘ben öğrenciyim, ne yapabilirim ki’ demeyip, yapabileceğimiz çok şeyin olduğunun farkına varmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kendini inşa sürecinde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları

Gençlerin kendilerini inşa sürecinde yaşadıkları problemler ve çözüm yollarına değinen Martı, üniversiteli öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

“Gençler için psikolojide çok güzel bir tanım yapılır. Bu tanımda söylenen şudur; Genç insan ailesinin kendisine kurduğu yuvayı bir zaman sonra yıkar, o evin malzemelerinden seçer, sadece o evden değil çevreden aldıklarından da malzeme devşirir ve kendine yeni bir ev yapar. Sonra da ömür boyu o evin içinde yaşar. İşte sizlerin bulunduğu dönem yani üniversite yılları bu evin inşasının başlangıcıdır. Biz anne baba olarak sizin için en kullanışlı, en güzel evi oluşturmaya çalıştık, size bir şeyler öğrettik, size rehberlik ettik, size gelecekte yaşayacağınız pek çok bilgiyi ve duyguyu yükledik ve sizler psikologların deyimiyle bu evi yıkıyor ve yeni bir ev inşa ediyorsunuz. İşte bu üreteceğiniz, yeniden inşa edeceğiniz evinizi inşa ederken kullandığınız malzemenin kalitesine lütfen dikkat edin. Lütfen evlerinizi inşa ederken Kur’an-ı Kerim’in ve Efendimizin sünnetini okuyarak, anlayarak, yaşayarak inşa edelim, üzerine düşünelim ve tefekkür edelim ve bizleri bunların dışına sürüklemeye çalışanlara karşı uyanık olalım.“

Program kapsamında öğrencilere, Türkiye Diyanet Vakfının Arakanlı Müslümanları konu alan belgesel filmi de gösterildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ