Suriyeli annelerden Afrin’deki Mehmetçiğe destek

Suriyeli annelerden Afrin’deki Mehmetçiğe destek

Ankara Altındağ’da yaşayan Suriyeli kadınlar ve çocukları elleriyle ördükleri atkı ve bereleri Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla Afrin bölgesindeki Mehmetçiğimize gönderdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından desteklenen ve 2017 yılından bu yana devam eden “Camilerimizde Hayat Var’ projesi kapsamında öğrenim gören Suriyeli öğrenciler ve aileleri, kendi elleriyle ördükleri atkı ve bereleri Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de mücadele veren kahraman Mehmetçiğimize gönderdi.

Ankara Altındağ Alemdağ parkında düzenlenen programa proje kapsamında eğitim gören 1400 Suriyeli öğrenci ve aileleri katıldı. Programa Ankara İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Çetin, Altındağ İlçe Müftüsü ve TDV Altındağ Şube Başkanı Enver Türkmen, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyn Avcı ve çok sayıda davetli de katılarak destek oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM Sosyal Destek Merkezi ( SODEM) tarafından organize edilen programda, “Camilerde Hayat Var” projesi kapsamında eğitim gören öğrenciler, ilahiler söyledi, Mehmetçiğimize başta Suriye olmak üzere mazlum coğrafyalar üzerinde yaşanan sıkıntıların sona ermesi için hep birlikte dua ettiler.

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM Sosyal Destek Merkezi (SODEM) Müdürü Selman Aktaş, eğitim desteği verdikleri Suriyeli öğrenciler ve ailelerinin kendi ülkelerinde yaşanan problemlerin sona ermesi için mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize destek olmak istediklerini söyledi.

Aktaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte başlatılan ‘Camilerimizde Hayat Var’ projesi kapsamında bugün 1400 öğrencimiz camilerimizde Kur’an-ı Kerim eğitimi, dil eğitimi ve dini bilgiler eğitimleri alıyorlar. Teröristlerin topraklarından temizlenmesi için mücadele veren Mehmetçiğimize destek olmak için Suriyeli ailelerimiz de taşın altına elini koyarak destek vermek istediler. Bugün düzenlenen program kapsamında Suriyeli annelerimizin, çocuklarımızın bizlere emanet ettikleri el emeği atkı ve bereleri Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığıyla askerlerimize ulaştıracağız. Bugün aynı zamanda Camilerimizde Hayat Var projesi kapsamında başarılı öğrencilerimize de ödül takdiminde bulunduk. Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM Sosyal Destek Merkezimizde başta Suriyeli aileler olmak üzere ülkemize sığınan kardeşlerimize hem eğitmen noktasında destek oluyoruz hem de öğrencilerimizi okullaştırmaya çalışıyoruz. Ortaöğretim, lise, üniversite ve yüksek lisans seviyesindeki çalışmalarda onlara öncülük etmeye çalışıyoruz. Yine aynı şekilde Suriyeli aileler ve farklı ülkelerden ülkemize sığınan ailelere başta Türkçe eğitimi olmak üzere pek çok alanda yaşadıkları çevreye adapte olabilmesi için destek veriyoruz. Kendi iş olanaklarını geliştirmeleri için meslek kursları veriyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler, programın sonunda “Camilerimizde Hayat Var” projesi öğrencilerinin katkılarıyla başlatılan organizasyonla aileleriyle birlikte ördükleri atkı ve bereleri, Afrin’deki Mehmetçiğimize ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Altındağ İlçe Müftüsü ve TDV Altındağ Şube Başkanı Enver Türkmen’e teslim ettiler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ