Sri Lanka ve Kanada Büyükelçilerinden Diyanet’e ziyaret

Sri Lanka ve Kanada Büyükelçilerinden Diyanet’e ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sri Lanka Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza ve Kanada Büyükelçisi Christopher John Cooter’ı ayrı ayrı kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sri Lanka Büyükelçisi Pakeer Mohideen Amza ve Kanada Büyükelçisi Christopher John Cooter’ı ayrı ayrı kabul etti.

Göreve yeni başlamasından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunan konuk büyükelçilere teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, her iki ülkenin büyükelçilerine de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sri Lanka Büyükelçisi Amza…

Türkiye ile Sri Lanka arasında gelişen ilişkilere değinerek, iki ülkenin dini kurumları arasında din eğitimi ve din hizmetleri alanında her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Başkan Erbaş, dünyada artan İslamofobia tehlikesine dikkat çekerek, “İslamofobianın yaygınlaştığı bir zamanda doğru din anlayışının ve doğru din eğitimi son derece önemlidir. İslamofobiayı besleyecek yanlış din algılarına izin vermemeliyiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Sri Lanka’nın dini kurumlarıyla bu anlamda da her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

Konuk Büyükelçi Amza ise kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür ederek, “Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Bahsettiğiniz konular bizim için de son derece önemli. Türkiye’nin İslam anlayışını takdir ediyoruz. İslam’ın barış dini olduğunu gösteriyor. Sri Lanka olarak tecrübelerinizden faydalanmak isteriz” diye konuştu.

Kanada Büyükelçisi Cooter…

Büyükelçi Cooter’ı kabulde konuşan Başkan Erbaş, Türkiye’nin asırlarca farklı inançları bir arada barış içerisinde yaşatma kültürüne sahip olduğunu belirterek, son zamanlarda yanlış din algısıyla ortaya çıkan terör örgütleriyle mücadelede doğru din eğitiminin son derece önemli olduğuna işaret etti.

Diyanet olarak din eğitimine verdikleri öneme değinen Başkan Erbaş, dünyada yükselişe geçen İslamofobia ve yanlış din algılarıyla ortaya çıkan terör örgütleriyle mücadelede doğru din eğitiminin son derece önemli olduğunu hatırlattı.

Konuk Büyükelçi Cooter ise kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Kanada’nın farklı kültürleri ve inançları yaşatma konusundaki hassasiyetine dikkat çeken Büyükelçi Cooter, Kanada ve Türkiye’nin Suriyeli mültecileri kabul etme konusunda da ortak bir vicdana sahip olduğunu ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ