Sivas’ta hacı adayları bilgilendirildi – Diyanet Haber

Sivas’ta hacı adayları bilgilendirildi – Diyanet Haber

Sivas İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ve iki gün sürecek olan hac eğitim seminerine 500 hacı adayı katıldı.



Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde hacı adaylarının yanı sıra din görevlileri ve ekip personelleri hazır bulundu.

Seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, 2023 yılında Sivas’tan 780 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirtti.

Müftü Altunkaya, “Hac ibadeti, imkanı olan her Müslümanın belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı bir ibadettir. Hac; dilleri, kültürleri, renkleri, ırkları, ülkeleri farklı ancak hedefleri, duyguları ve gayeleri aynı milyonlarca Müslümanın ilahi aşk içerisinde bir araya gelmesi ve birlikte Allah’a yönelmesidir. Bu duygular içerisinde burada gerçekleştirdiğimiz seminerlerin faydasını inşallah hac yolculuğu esnasında daha iyi anlayacaksınız.” diye konuştu.

Altunkaya, konuşmasının sonunda hacı adaylarından özellikle ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için özel dua istedi.

Seminer sonrası İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ