Sinop’ta Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu Açıldı

Sinop’ta Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu Açıldı

Sinop İl Müftülüğü tarafından  Korucuk Mahallesinde yaptırılan, Korucuk Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu açılarak öğrencilerini kabul etmeye başladı.

Öğrenci kabulünde konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı iyi bir Müslüman olarak yetiştirmemiz gerekmektedir. Onun içinde çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek eğitimlerini devam ettirecek müesseseler ihtiyaç duyulmaktadır. Elhamdülillah o müesseselere bir yenisini daha eklemenin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Korucuk Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursunda kalan öğrencilerimiz İmam Hatip Ortaokullarına devam ederken aynı zamanda da hafızlık eğitimlerini tamamlamış olacaklardır. Kur’an-ı kerim insanlığa en doğru yola iletmek üzere ve insanın şeref ve onuruna uygun hayat bahşetmek üzere indirilmiş bir hayat rehberidir, bir hidayet  kaynağıdır. insanlık bu gün krizlerle boğuşuyor ve buhranlar girdabında kayboluyorsa Kur’an-ı Kerim ikliminden uzak yaşadığı içindir. Kur’an-ı Kerim insanlığa hayat bahşeden milletleri dirilten yegane hayat pınarıdır. Bu gün hayatlarının başlangıcında bu yavrularımız Kur’an-ı Kerim’in menbaından, Vahyin pınarından doyasıya içecekler ve toplumumuza milletimize faydalı hizmetler sunacaklardır. Ben hepsini tebrik ediyorum. Ailelerini kutluyorum. Korucuk Yatılı Hafızlık Kız Kur’an kursumuzun Sinop’umuza hayırlı olsun. Rabbim Kur’an-ı Kerim’in nuru ve ışığı ile aydınlatabilmeyi nasip eylesin. Fahri Kainat efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde ‘Sizin en hayırlılarınız Kuran’ı öğreten ve öğrenenlerdir’ diye buyurmuştur. İnşallah burada da hayırlı Hafizeler yetişecektir. Rabbim çocuklarımızın zihinlerini açık eylesin” dedi.

Akabinde açılışa özel hazırlanan pasta kesilerek öğrencilere ikram edildi. Toplu çekilen fotoğrafın ardından program sona erdi.

 

Kaynak : Dini Haberlerim

 

Haberlerimizi Facebook Grubumuzdan Takip Edebilirsiniz : Tıklayınız

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ