Sinop İl Müftülüğünden Huzurevinde Program

Sinop İl Müftülüğünden Huzurevinde Program

Sinop İl müftülüğü tarafından Sinop Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bir program icra etti.

Programa İl Müftü yardımcısı Abdullah Söylemez, Aile ve Sosyal politikalar İl Müdür yardımcısı Harun Köksalan, Huzurevi Müdürü Hasan Ceylan, İl Müftülüğü cezaevi Vaizi Bahadır Aydın, İl Müftülüğü ilahi korosu, Kurum personeli ve Huzurevi sakinleri katıldı.

Program Mehmet Hakan Camii İmam Hatibi Mustafa Baş’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Aile ve Sosyal politikalar İl Müdür yardımcısı Harun Köksalan’ın katılımcılara hoş geldiniz konuşmasının akabinde İl Müftülüğü ilahi korosu tarafından okunan ilahiler dinleyicileri mest etti.

Programda konuşan il Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez  insan olarak Allah‘a kulluktan sonraki en büyük görevimizin büyüklere saygı ve hürmet olduğunu belirtti.‘‘yaşlı‘‘ yerine ‘‘büyük‘‘ ifadesinin kullanılması gerektiğini belirterek , ‘‘Çünkü onların maneviyatları, şanları, şerefleri büyük‘‘ idi. “Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir‘‘ Hadisi-i Şerifini hatırlatan il Müftü yardımcısı Abdullah Söylemez, sözlerine şöyle devam etti “‘Rasülullah (sav) efendimiz diğer bir Hadis-i Şeriflerinde  “Beli Bükülmüş ihtiyarlar, süt emen bebekler, otlayan hayvanlar olmasa idi  üzerinize azap yağardı” buyurmuştur. Cenab-ı Hakk’ın azabını engelleyen  sınıflardan biride sizlersiniz. Bizlerin için olmazsa olmaz bir sığınaksınız. Bugün sizin için değil, kendimiz için buradayız. Büyüklerimize saygı için buradayız. Yakınları, çocukları olan huzurevi sakinlerine, onlar için beddua değil dua ediniz ki, bu dualar sayesinde  onların kalpleri yumuşar, şefkat ve merhametleri artar. Mazlumların duası, anne ve babanın evladına duasının Cenab-ı Hak hiçbir zaman reddetmez. Ne olursa olsun evlatlarımız  için  dua edelim. Bu duaların topluma da merhamet olarak yönelecektir. Her yaşın kendine göre ayrı bir özelliği ve güzelliği vardır. Her yaşın evresi kendine göre farklı özellikler sunuyor. Cenab-ı Hak Allah hepinize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler versin” dedi.

Huzurevi sakinleri ile birlikte içilen çaydan sonra program sona erdi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ