Şehristanbul Buluşmaları’nın Bu Haftaki Konukları Şile İmam Hatip Lisesi Öğrencileri oldu.

Şehristanbul Buluşmaları’nın Bu Haftaki Konukları Şile İmam Hatip Lisesi Öğrencileri oldu.

İstanbul Müftülüğü tarafından haftalık olarak düzenlenen  Şehristanbul Buluşmaları’nın bu haftaki konukları Şile İmam Hatip Lisesi Öğrencileriydi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar ve Bünyamin Kahraman ile Şile İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katılımıyla İstanbul Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen programa ilgi büyüktü.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, gençlerin hedeflerine doğru koşmalarının başarıları için son derece önemli bir motivasyon olduğunu belirterek şu tavsiyelerde bulundu: “Her zaman bugün düne göre yarın bugüne göre daha iyi olmalıdır ki, Efendimizin (SAV) buyurduğu ‘İki günü bir olan ziyandadır, hüsrandadır’ hadisi şerifinin ruhuna uygun hareket etmiş olalım. Hüsrandan kurtulmanın yolu hep ileriye koşmak, gelişmeye çalışmaktır. Bu sizin kişisel hayatınızda, talebelik döneminizde, üniversiteye giderken ve sonrasında yeni ufuklar açıldığında da inşallah hep öyle olacak. Önemli olan mutlaka hedeflerinizin olması, şimdiden o hedeflere yönelik planlarınızın olması, niyetlinizin olması ve o niyetlere göre gönlünüzde dualarınızın var olmasıdır. Niyet, dua, plan bunlar hep birbirine paralel şeylerdir. Siz niyet edersiniz, niyete göre plan yaparsınız, o planı gerçekleştirmek için dua edersiniz. Bu dua kavli olur, kalbi olur ama daha çok fiili olur. Sonunda inşallah o hedefinize ulaşmış olursunuz. Nereye koştuğunu bilmeyenlervardığının farkına varmazlar. Neyi aradığının farkında olmayanlar, neyi bulduğunu bilmezler. Dolayısıyla siz aradığınızı da, nereye koştuğunuzu da önceden iyi bilir ve ona göre hazırlık yaparsanız, şüphesiz daha iyi noktalara doğru ulaşmış olursunuz. Devraldığınız bayrağı, sancağı daha yukarı bir konuma taşımış olursunuz. İnsanların da beklentisi odur; babalar oğullarını, hocalar talebelerini daha yukarıda görmek isterler. Böyle olduğu zaman millet, ümmet, insanlık ileriye doğru yürümüş olur.”

İstanbul Müftüsü Yılmaz konuşmasının sonunda  öğrencilere  tavsiye olarak yabancı dil konusunda geliştirmelerini tavsiye ederek Arapça, İngilizce ve Osmanlıca’ya öğrenmeleri ve zamanlarını iyi kullanmalarını tavsiye etti.

 

Kaynak : Dini Haberlerim

Haberlerimizi Facebook Grubumuzdan Takip Edebilirsiniz : Tıklayınız

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ