Ryzen 2. Nesil İçin Geri Sayım Başladı

Ryzen 2. Nesil İçin Geri Sayım Başladı

Uzun bir aradan sonra Ryzen serisini çıkarıp piyasaya bomba etkisi yaratan Amd teknoloji severlerin merakını azda olsa gidermeye çalışıyor. Ryzen serisi ile İntel’i sallayan Amd teknoloji severlerin yüzünü güldüren rekabete neden oldu. İntel Skylake(6.Nesil) ve İntel Kabylake(7.Nesil)’i saf ve sanal çekirdek bakımından geride bırakan Amd, İntel’e soğuk terler döktürdü. Amd’nin bu adımından sonra İntel apar topar piyasaya Coffelake(8.Nesil) işlemcilerini sürmek zorunda kaldı. Coffelake serisinde saf ve sanal çekirdek sayısını arttıran İntel tekrardan piyasaya güçlü bir giriş yaptı. Öte yandan 8. Nesil işlemcileri sadece yeni 3xx chipsetli anakartlar ile çalıştığı için İntel kullanıcıları anakartlarını değiştirmeden 8.Nesil işlemcileri kullanamıyorlar. 3xx serisi anakartların fiyatları yüksek olduğu giriş ve orta seviye sistem toplayanlar tarafından tercih edilmesi pek mümkün görülmüyor.

Derken Amd’den bir açıklama geliyor. Tamamen sıfırdan tasarlanan Ryzen teknolojisinin olabilecek en kötü durum olduğunu söyleyen Amd yetkilileri, Ryzen 2000 serisi ile daha güçlü işlemcilerini çıkaracağını duyurdu. 12 nm teknolojisiyle üretilecek olan Ryzen işlemciler aynı güç tüketimiyle daha yüksek saat hızlarına çıkmayı planlıyor. Teknoloji severlerin yüzünü güldürecek bir açıklama daha yapan Amd, Ryzen 2 serisi ile birlikte 4xx chipsetli anakartlar çıkacağını duyururken yine de kullanıcılarını unutmadı. Öyle ki yeni Ryzen işlemcisi eski chipsetli anakartlarda da kullanılabilecek, yani yeni işlemci aldığınız için yeni anakart almak zorunda kalmayacaksınız. Zaten Amd 2020 yılına kadar mevcut soketini kullanacağını ve kullanıcılarını anakart masrafına sokmayacağını belirtmişti.

Gelelim Ryzen 2 serisinin ne zaman çıkacağına. Ryzen 2000 işlemciler ilk şubat ayının sonlarına kadar Ryzen7 2. nesil, mart ayının sonlarına doğru ise Ryzen5 2.nesil ve Ryzen3 2. nesili son kullanıcıya ulaştırmayı planlıyor. Bakalım yeni rekabetlerle biz teknoloji severler ilerleyen zamanlarda ne gibi avantajlar kazanacak. Birlikte göreceğiz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ