Prof. Özdemir: Her ferdin zihin dünyasında bir yaratıcıya inanma duygusu vardır

Prof. Özdemir: Her ferdin zihin dünyasında bir yaratıcıya inanma duygusu vardır

Ankara İl Müftülüğü tarafından gençlere yönelik “Gençlik ve İnanç” konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kocatepe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Prof. Dr. Metin Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Adem Karadeniz, “Güçlü İslam toplumlarının çökertilip yok edilmesi, o toplumdaki aile kurumu ve gençliğin ifsat edilmesiyle mümkündür. Fakat bizler hem aile kurumumuzu hem de gençliğimizi Kur’an ve sünnet merkezli, dinimizin bütün güzelliklerini onlara anlatarak buna fırsat vermeyeceğiz. Gençlerimiz gayet akıllı ve zeki. Bize düşen; inanç hakikatlerimizi doğru bir üslup ve güzel bir temsille onlarla buluşturmaktır.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Prof. Dr. Özdemir, “Gençlik ve İnanç” konulu konferans verdi.

Prof. Özdemir, “İslam esenlik, barış, huzur, rahmet ve adalet demektir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ne güzel ifade etmiş: ‘Müslüman, elinden ve dilinden herkesin güvende olduğu kimsedir.’ Siz burada Müslüman kelimesinin yerine insan kelimesini koyarak da düşünebilirsiniz.” diye konuştu.

Her insanda bir yaratıcıya inanma duygusunun var olduğunun altını çizen Özdemir, “Her ferdin zihin dünyasında bir yaratıcıya inanma duygusu vardır. Bu nedenle Allah’a, O’nun gönderdiği peygamberine ve ahiret gününe iman etmek gerekir. Yani iman esaslarına iman etmemiz gerekir. İslam dininin bize kazandırdığı en önemli değerlerden birisi hiç şüphesiz bu dünyanın ve bizlerin fani olduğudur.” şeklinde konuştu.

Özdemir konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biz inanç dünyamıza ait değerleri doğru bir şekilde çocuklarımıza aktarabilir ve anlatabilirsek, çocuklarımız gençlik çağlarında değişen dijital dünyanın dezenformasyonuna uğramaksızın, farklı inanç akımlarının etkisine kapılmaksızın, İslam’ın huzur ve sekinet dolu, rahmet ikliminde, fıtratına uygun, kendi inanç dünyamızla bütünleşmiş bir gençlik inşa edecektir.”

Program İl Müftü Yardımcısı Abdulhalim Acar’ın, Özdemir’e hediye takdimi ile sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ