Prof. Dr. Martı Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine başladı

Prof. Dr. Martı Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine başladı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan ilk kadın başkan yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, görevine başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan ilk kadın başkan yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, görevine başladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı’nın göreve başlaması münasebetiyle Başkanlıkta bir tören düzenlendi. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ülke tarihinde ilk defa bir kadının Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olarak atandığını ifade ederek,  Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Martı’ya başarılar diledi.  

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkan Yardımcısı Martı’nın bu görevde bulunmasının ülke nüfusun yarısını oluşturan kadınları temsil açısından da bir anlam taşıdığını söyledi. Kendisinin teşkilat içerisinden biri olmasının büyük bir şans olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, Başkan Yardımcısı Martı’nın 3 yıl daire başkanlığı yaptığını ve 3 yıldır da başkanlık müşaviri olarak görev yaptığını ifade etti. 

Başkan Yardımcısı Martı’nın akademisyenliğinin büyük bir artı olduğuna değinen Başkan Erbaş, “Akademisyen olarak ürettiği bilgileri şimdi de sahada uygulama fırsatı doğdu” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür ederek görevi hakkıyla ifa edebilmek için elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini söyledi. Başkan Yardımcısı Martı, “Hem kurumumuz adına hem milletimiz adına hem de Müslüman ümmeti adına hayırlı bir açılım olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Törene Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı ve Yrd. Doç Dr. Selim Argun ve Başkanlığın üst düzey yöneticileri katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ