Pandemi ile mücadele eden din görevlilerine “Teşekkür Belgesi”

Pandemi ile mücadele eden din görevlilerine “Teşekkür Belgesi”

Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi görevlileri, Rize Valisi Kemal Çeber tarafından “Teşekkür Belgesi” ile ödüllendirildi.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi görevlileri, Rize Valisi Kemal Çeber tarafından “Teşekkür Belgesi” ile taltif edildi.

Pandemi ile mücadele sürecinin başladığı ilk günden itibaren Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına destek veren din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığının, risk grubunda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının ardından 65 yaş üzeri vatandaşlarla kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların yardımına koşan din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri; gıda, temizlik, temel ihtiyaç malzemeleri, sağlık, maske, eldiven, fatura ve maaş ödemeleri gibi birçok hizmeti vatandaşın ayağına götürdü.

Rize’de koronavirüsle mücadele kapsamında İl genelinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar başta olmak üzere yardıma ihtiyaç duyan herkesin yardım talepleri, Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ile birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan din görevlileri tarafından karşılandı.

Vatandaşların maaşlarını bankadan alarak kendilerine teslim eden, yaşlıların gıda, ilaç ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan, saç ve sakal tıraşı yapan, bu süreçte çocukları da unutmayarak onlara hediyeler dağıtan din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, ülke genelinde gönül köprüleri kurdu.

Din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerinin gayretli çalışmalarını karşılıksız bırakmayan Rize Valisi Kemal Çeber, Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi görevlilerine “Teşekkür belgesi” takdim etti.

Vali Çeber imzasıyla gönderilen teşekkür belgesinde, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde de etkilerini göstermiş ve salgının yayılımını engellemek adına çok ciddi tedbirler alınarak vatandaşlarımızın bu salgın hastalığa yakalanmasının önüne geçilmek istenmiştir. Tüm insanlığın zor zamanlardan geçtiği bu günlerde Vefa Sosyal Destek gruplarında yer alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla sorumluluk duygusu ile göstermiş olduğunuz hayırseverlik ve yardımlarınız nedeniyle sizlere şükranlarımı sunar, teşekkür ederim.” ifadeleri yer aldı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “Yaşadığımız bu süreçte gösterdikleri özveri ve gayret için İlimiz genelindeki tüm personelimize ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu yaptıklarımızın karşılığı manevi olarak amel defterimize yazılır. Bu iyilikler, milletimizin gönlündeki, kalbindeki yerimizin de daha da artmasına vesile olur. Sayın Valimizin bizleri teşekkür belgesi ile taltif etmesi bizleri son derece mutlu etmiştir.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ