Özkan: Diyanet-Sen Bir Okuldur

Özkan: Diyanet-Sen Bir Okuldur
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacibey Özkan, Diyanet-Sen’in 19 yıldır sendikacılığın okulu olduğunu ifade ederek “Hem teşkilat kademelerinde, hem bürokraside binlerce insan yetişmiş, Türkiye sendikacılığına, geleceği de şekillendirecek binlerce tecrübeli, vasıflı ismi kazandırmıştır.” Dedi.

Teşkilat çalışmaları kapsamında Zonguldak’a giden Genel Başkan Yardımcıları Hacibey Özkan ve Cebrail Yakışır Zonguldak merkez, Kozluk, Çaycuma ve Gökçebey ilçe müftülük aylık mutat toplantılarına katılarak Diyanet-Sen’in çalışmaları, kazanımlar ve güncel konular konusunda katılımcılara bilgi verdiler. Özkan ve Yakışır Zonguldak yönetimi ile birlikte Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Müftüsü Rüstem Can ve ilçe müftülerini ziyaret ettiler.

Zonguldak müftülük mutat din görevlileri toplantısında katılımcılara hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Hacibey Özkan Diyanet-Sen’in 14 yıldır yetkili olmasına büyük bir başarı ve istikrarla yoluna devam ettiğini yetkinin verdiği sorumluluğun bilinci ile hep daha iyisini yapmayı düşlediğini ve bu düşüncelerini adım adım gerçekleştirdiğini söyledi.

Diyanet-Sen’in özünü, aslını, kuruluş felsefesini sımsıkı muhafaza ederek ilk günkü gibi, heyecanını, dinamizmini, sorunları aşma azmini, motivasyonunu hep sıcak tutmuştur. Dışardan yapılan saldırılar da teşkilatı bir arada, güçlü tutmuş, safları sıklaştırmış, safların arasına asalakların sızmasını önlemiştir. Diyanet-Sen, hiç kuşkusuz, sendikaya partiye nasip olmayacak derecede fedakar, cesur, çalışkan bir teşkilattır.

Diyanet-Sen’in 19 yıl boyunca bir okul olduğunu hem teşkilat kademelerinde, hem bürokraside binlerce insan yetiştirdiğini, Türkiye sendikacılığına, geleceği de şekillendirecek binlerce tecrübeli, vasıflı ismi kazandırdığına dikkati çeken Özkan “Diyanet-Sen’in geleceğine bakarken, bu eşsiz insan kaynağından, bu eşsiz tecrübeden azami derecede istifadeyi dikkate almak gerekiyor. Küçük hesapları görme zamanında değiliz. Küçük meseleler nedeniyle hiç kimsenin kırılma, küsme lüksü yok. Hiç kuşku yok ki, 19. Kuruluş Yıldönümüzde birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenmiştir. Geniş tabanlı bu birlik ve beraberlik, Diyanet-Sen’in geleceğine ışık tutacak, istikbalini aydınlatacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yakışır: Diyanet-Sen Yeni Hedefleri İle Yoluna Devam Ediyor

Çaycuma ve Gökçebey ilçe müftülük din görevlileri mutat toplantılarına katılan Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, Diyanet-Sen’in kurulduğu 1998 yılından beri ilkelerinden taviz vermeden, önce din görevlisi olduğunu asla unutmadan Hilf’ül Füdul’u kendine örnek alarak yoluna devam ettiğini söyledi. Yakışır “Bizi bu kutlu yolculuktan kimse alıkoyamaz. Bizim amacımız din görevlilerine hizmettir. Halka hizmet Hakk’a hizmettir düsturuyla hareket ediyoruz. Yeni hedeflerimizle yeni projelerimizle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarımıza yeni ufuklar açma yeni kazanımlar sunma gayreti ile yolumuza devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Hakka ve hakikate doğru yolcu olmuşsanız eğer yükünüz ağır, işiniz zor demektir.” Diyen Yakışır “Memur-Sen’in, Diyanet-Sen’in yükü ağır ve işi zor. Ancak biz bu zorlukları bilerek ve göze alarak bu işe baş koyduk. Karda kışta ülkemin en ücra köşesindeki imamın derdiyle dertlenmek sorunlarına çözüm olmak için yola çıktık. Ter akıtmadan, bedel ödemeden kazandığımız, kolay elde ettiğimiz hiçbir şey yok. Ailemizden, eşimizden, çocuklarımızdan yoksun kalarak, kişisel hayallerimizden vazgeçerek sendikacılık yapıyoruz. Emeğimizle, alın terimizle kazandığımız için rakip tanımıyoruz. En samimi duygularımızla ihlasla çalışarak bu günlere geldik. Rabbim bizi hiç mahcup etmedi. Şükürler olsun 14 yıldır Diyanet-Sen yetkili sendika ve Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönem önceki dönemlerle karşılaştırıldığında Din Görevlilerinin Altın Çağı olmuştur.” Şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ