ÖSYM’den YKS başvurularında e-devlet kolaylığı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının T.C. kimlik kartı ve e …

ÖSYM’den YKS başvurularında e-devlet kolaylığı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olanların, başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabileceklerini açıkladı.

ÖSYM YKS’DAKİ YENİ DEĞİŞİKLİĞİN DETAYLARINI PAYLAŞTI

4 Şubat’ta başlayacak ve 2 Mart’ta sona erecek olan YSK başvuruları, ÖSYM AİS mobil uygulaması veya “http://ais.osym.gov.tr” üzerinden “e-Devlet ile kayıt ol” seçeneğine tıklayarak yapılabilecek. Adayların e-Devlet kayıtları için PTT şubelerinden e-Devlet şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

YKS’NİN İLK OTURUMU NE ZAMAN?

Adaylar, ayrıca bireysel olarak yapacakları sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncelleyecek. YKS’nin ilk oturumu olan temel Yeterlilik Testi, 26 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’nin (YDT) 27 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Adayların hangi başvuru platformunu tercih ederlerse etsinler HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor.

KAYNAK: AA
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ