Müftü Mehmet Sönmezoğlu’nun Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajı

Müftü Mehmet Sönmezoğlu’nun Üç Aylar ve Regaib Kandili Mesajı

Ankara Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU “Üç aylar ve Regaib Kandili” vesilesi ile bir mesaj yayınladı. 

“Üç Aylar ve Regaib Kandili”

Yüce Rabbimizin, kullarına olan rahmet ve merhametinin bir göstergesi olarak bizlere ihsan ve ikram buyurduğu mübarek “üç aylar” mevsimine bir kere daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mart pazartesi günü mübarek üç ayların birincisi olan Recep ayının ilk günü, 22 Mart Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece de mübarek Regaib Kandili’dir.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan ve dini kültürümüzde özel bir yeri bulunan üç aylar, Yüce Mevlamızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı rahmet ve bereket mevsimidir. Üç aylar, her biri ilahî tecellilerle, ihsan ve ikramlarla dopdolu olan Regaip, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ile süslenmiş maneviyat iklimidir.

Üç aylar, kalplerimizi tevbe ve istiğfarlarla günahlardan hatalardan arındırmak, ruhlarımızı dua ve ibadetlerle ferahlatmak, kulluk şuurumuzu tazelemek ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir.

Üç aylar, yapılan iyiliklere kat kat mükâfat verildiği, yapılan duaların dalga dalga Allah’a ulaştığı,kardeşlik ve paylaşma duygularımızın çoğaldığı feyizli ve bereketli kazanç mevsimidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) üç ayları sevinçle karşılamış ve Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259) diye dua etmiştir.

Bugün dünyanın her yanında bulunan Müslümanlar, bu kutlu üç aylar mevsimini büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılamaktadır. Gölgesi üzerimize düşen on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in heyecanı Mü’min gönülleri sarıp sarmalamaktadır.

Müslümanlar olarak; bu mübarek ayları ve içerisinde bulunan kandil gecelerini tövbe, ibadet, hayır hasenatla ihya etmenin ve en güzel şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmalıyız. Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz, milletimiz ve bütün din kardeşlerimiz için bol bol dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle mukaddesatımız için canını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.19 Mart’tan itibaren idrak edeceğimiz mübarek üç aylarımızı ve cumanızı tebrik ediyor ;bu kutlu zaman diliminin ülkemizin ve tüm müslüman aleminin birlik ve beraberliğine kardeşliğe barış ve huzura ;Ordumuzun muzafferiyetine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum

Ankara Müftüsü 
Mehmet Sönmezoğlu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ