Minikler kumbaralarını su kuyusu için açtı

Minikler kumbaralarını su kuyusu için açtı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asya kıtasının maddi zorluklar nedeniyle su çıkarılamayan bölgelerinde “Bir Damla Hayat” projesini sürdürüyor.  

Afrika ve Asya’daki mazlumların günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan TDV’nin su kuyusu projesine bir destek de miniklerden geldi. 

Keçiören İlçe Müftülüğüne bağlı Tuğba Kur’an Kursu ve Abdulhamit Han Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını TDV’nin “Bir Damla Hayat” projesine bağışladı.

Öğrencilerin bağışını kabul eden ve minik öğrencilere teşekkür eden İlçe Müftüsü ve TDV Keçiören Şube Başkanı Mehmet Şahin, “Hz. Peygamber’in (s.a.s.) ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ hadis-i şerifi ışığında tekrar etmek istiyorum ki hayırlı bir mümin, iyi bir insan ve Allah’ın rızasını kazanmış biri olabilmek için insanlara faydalı olabilmek gerekir. Bugün yavrularımızın bu anlamlı davranışı gösteriyor ki bu topraklarda mazluma, zorda kalmışa, ihtiyaç sahibine uzanan eller her daim var olacaktır. Böyle manevi değerleri öğrenmelerine fırsat veren yavrularımızın anne ve babalarını, onlara böyle ince ve anlamlı düşünceleri nakşeden ve yavrularımıza yardımseverliği bir değer olarak öğreten kıymetli hocalarımızı tebrik ediyor, bağışlarının kabulünü yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ