Mevlit Kandili tüm yurtta dualarla idrak edildi

Mevlit Kandili tüm yurtta dualarla idrak edildi

Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğum günü olarak kabul edilen Mevlit Kandili, yurdun tüm camilerinde dualarla idrak edildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da Melike Hatun Camii’nde düzenlenen ‘Kandil Özel Programı’na Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.

Türkiye’nin ünlü hafızlarından Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlitten bölümler ve Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf korosunun seslendirdiği ilahilerin yer aldığı programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sözlerine İslam aleminin Mevlit kandilini kutlayarak başladı.

Başkan Erbaş konuşmasında Hz. Peygamberi anmanın ve anlamanın önemine vurgu yaparak, “Onun insanlığa kazandırdığı zenginlikleri, değerleri yeniden hatırlamak ve hayata geçirmek için önce kendimiz yaşamak, onun güzel ahlakıyla ahlaklanmak ve bütün insanların onun güzel ahlakıyla ahlaklanması için elimizden gelen gayreti göstermek için Onu anıyoruz” dedi.

Hz Peygamber ile dünyanın aydınlanmaya başladığına dikkat çeken Başkan Erbaş, “Büyük bir mesaj geldi dünyaya. İlim, hikmet, bilgi ve irfan mesajı ilk vahiyle duyuruldu bütün dünyaya. İlk vahiyle verilen bu mesaj, ilim, hikmet, irfan medeniyetinin itici gücü oldu. Efendimiz Rabbinden almış olduğu vahiyle önce Medine’yi münevver haline getirdi. Oradaki ışık önce Medine’nin etrafına ardından da bütün dünyaya yayıldı” diye konuştu.

İslam’ın ilme verdiği öneme işaret eden Başkan Erbaş, “Bedir Savaşı’nda esir alınan kişilerden her biri, on Müslümana okuma yazma öğretme karşılığında serbest bırakılıyordu. Öyle bir karar çıkmıştı Rahmet Peygamberi Hz Muhammed Mustafa’dan. Bizler de okumaya, ilme, hikmete ve irfana değer vereceğiz. Efendimizden bize gelen bu emaneti, en güzel bir şekilde yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Hz. Peygamber’in, torunlarının elinden tutup Mescid-i Nebevi’ye götürdüğünü anlatan Başkan Erbaş, “Çocukları seveceğiz, çocuklarımızla muhabbet edeceğiz. Onların elinden tutup camiye getireceğiz. Eğer Peygamberimizi anmak ve anlamak istiyorsak o nasıl Hz. Hasan’ın, Hz. Hüseyin’in elinden tutup Mescidi Nebevi’ye beraber geldiyse, biz de çocuklarımızın elinden tutup camilere getireceğiz. Camilerimizi çocuksuz bırakmayacağız” dedi.

Başkan Erbaş konuşmasının sonunda Hz. Peygamber’in “Size iki şey bırakıyorum, bunlara uyduğunuz takdirde asla ve asla yolunuzu sapıtmazsınız. Bunlardan birincisi Allah’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim, ikincisi de Sünnetim” buyurduğunu hatırlatarak, “Rabbim Kitabından ve Sünnetinden hiçbir zaman bizleri uzak bırakmasın. Mevlid-i Nebi geceniz mübarek olsun, hepinize hayırlı olsun” niyazında bulundu.

Mevlitten bölümlerin okunduğu programda, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu dua etti. Programa Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programdan sonra camiden çıkan cemaate lokum, kandil simidi ve çay ikram edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ