Meal Atölyesi çalışmaları sürüyor

Meal Atölyesi çalışmaları sürüyor

Meal Atölyesi” projesi kapsamında Din İşleri Yüksek Kurulu Kur’an-ı Kerim Meallerini İnceleme Komisyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan toplantıların beşincisi gerçekleştirildi.

Toplantı, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Soner Gündüzöz moderatörlüğünde 17 Mayıs 2022 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu ev sahipliğinde yapıldı.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra Kur’an-ı Kerim Meallerini İnceleme Komisyonu üye ve uzmanlarının katıldığı atölye çalışmasında, “Müşkilü’l-Kur’an Bağlamında Bazı Ayetlerin Anlaşılması ve Çevirisi” başlığı altında ayetlerin çevirisi konusu ele alındı.

Dr. Mohamed Ahmed Dowina’nın sunumu sonrasında ayetlerin nasıl anlaşılacağı ve Türkçeye nasıl tercüme edilebileceği yönünde görüşler ortaya konuldu.

Müzakereler doğrultusunda katılımcılar tarafından konuyla ilgili çeşitli ayetler özelinde örnek tercümeler sunularak konu detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen proje ile Kur’an’ın anlamının günümüzde doğru bir şekilde ortaya konulması ve anlaşılır bir dil ve üslupla insanlara ulaştırılması hedefleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ