Kur’an Kursu Öğreticileri Ek ders düzenlemesine ilişkin Karar Resmi Gazete’de

Kur’an Kursu Öğreticileri Ek ders düzenlemesine ilişkin Karar Resmi Gazete’de

7 Nisan 2020 Salı tarih, 31092 Sayılı ve 2378 Karar Sayılı Resmi Gazete’de Kur’an Kursu öğreticilerinin ek ders saatlerinde değişiklik yapıldığına dair karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı.

 

7 Nisan 2020 Salı tarih, 31092 Sayılı ve 2378 Karar Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karar şöyle: 

1- 14-/7/2009 tarihli ve 2009/15215 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Diyanet İşleri Başkanlığınca Düzenlenen Eğitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 1- (1) 7 nci maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamında görev yapmakta olanlar, COVID-19 salgını nedeniyle kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılır.

(2) Bu kapsamda ödeme yapılanlar, bir aylık ek ders görevlerini geçmemek üzere kurslara ara verilen günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevleri kadar, kendilerine daha sonraki günlerde ek ders görevi verilmesi halinde bu görevleri ayrıca ücret ödenmeksizin yerine getirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerden birinci fıkra kapsamında yapılan ödemeler geri tahsil edilir.”

MADDE 2- Bu Karar,23/3/2020 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ