Kayserili hayırseverler “iyilik” için buluştu

Kayserili hayırseverler “iyilik” için buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan çalışmaların anlatıldığı programa, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, Kayseri İl Müftüsü ve TDV Kayseri Şube Başkanı Şahin Güven, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri ve hayırseverler katıldı.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, programda yaptığı konuşmada, vakıf anlayışının geçmişten bugüne milletimize emanet olarak gelmiş köklü bir anlayış olduğunu belirtti. Serenli, iyilik yolunda Kayserili hayırseverlerin Türkiye Diyanet Vakfına göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür etti.

Serenli, “İslam ülkeleri arasında hayri hizmetler alanında ülkemiz en fazla yardım ulaştıran ve bu faaliyetleri sürekliliğini devam ettirenlerin en başında geliyor. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bizler milletimizin yardım elini bu anlamda dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan mazlum ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Peygamber Efendimiz’in (sav) buyurduğu gibi hayırda yarışan herkese, özelde de Kayserili hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“İnançlı ve duyarlı vatandaş olmanın göstergesi”

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da kazançlarının önemli bölümünü başka işlerde harcayabilecekken hayır işlerinde değerlendiren ve bu bakımdan bir yarış içerisinde olan ve bu güzel geleneği sürdüren hayırseverlere teşekkür etti.

Bu anlayışın hem inancımızın hem de duyarlı vatandaşlığın çok güzel bir yansıması olduğunu ifade eden Vali Kamçı, “Kültürümüzün önemli bir mirası olan imece ve yardımlaşma anlayışının da temsilcisi olan hayırseverlerimizle gurur duyuyor, bu vesileyle siz kıymetli hayırseverlerimize bir kez daha şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Siz değerli hayırseverlerimiz, sadece ilimizde ve ülkemizde değil, dünyanın her neresinde olursa olsun, zor durumda olan insanlara karşı duyarlı oluğunuzu, bugün Suriye’ye yolcu etmiş olduğumuz yardım tırlarına sağladığınız katkılarla da bir kez daha göstermiş oldunuz” diye konuştu.

“TDV 43 yıldır ülkemizde ve 7 kıtada insanlığın hizmetinde”

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin de TDV çalışmalarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte ülkemizde bin şubesi ve dünyanın 140 ülkesinde faaliyet gösterdiğini belirten Çetin, 43 yıldır 7 kıtada insanlığın hizmetinde olmak vizyonu ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

“Allah’ın yeryüzündeki halifesi olabilmek ancak iyilikle ve iyilerle olmaktan geçer” diyen Çetin, şöyle konuştu:

“Bizler de bu misyonla yeryüzünde iyilik egemen oluncaya dek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı olarak öncelikli meselemiz eğitimdir. Eğitimle geleceği iyilik yolunda yeniden inşa edebiliriz. Bu doğrultuda eğitim faaliyetlerimizle gençlerimizi geleceğe hazırlıyor, çalışmalarımızı her geçen gün aktifleştirerek devam ettiriyoruz.  Hayri ve Sosyal hizmetlerimizle de insanlık için var olduğumuz iddiasını sürdürüyor ve mazlumun olduğu her yerde her daim var olmaya devam ediyoruz. Camilerimizle kimliğimizi yeniden inşa ediyor, sürekli projelerle de yedi kıtanın umudu olmaya, hizmet sunmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ