Kayseri 2018 Yılında’da Halebi Unutmuyor! 10 Tır Yardım Halebe Gönderildi

Kayseri 2018 Yılında’da Halebi Unutmuyor! 10 Tır Yardım Halebe Gönderildi

2018 YILININ İLK 10 TIR’LIK UN VE GIDA YARDIMI DUALARLA UĞURLANDI

Kayseri  İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince , 10 TIR un ve gıda yardımı, dualarla Suriye’ye gönderildi.

Programda konuşan Kayseri İl Müftüsü  Doç. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye yönelik her ay gönderilen 10 TIR un ve gıda yardımlarının bu ayki TIR’larla sayısının 284’e ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

“Şu an uğurlayacağımız 10 TIR un ve gıda yardımımızla, 22 aylık süreç içerisinde Kayseri’den toplam 284 TIR göndermiş bulunuyoruz. Bu yardım TIR’larımızı, sınır ötesindeki ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak için gayret sarf ediyoruz. Bu amaçla yapmış olduğumuz çalışmaları, Yüce Mevla bereketlendirsin.

Bizlere bu yardımları ulaştıran, Türkiye Diyanet Vakfı’nı hayırlarına aracı kılan bütün hayırseverlerimize ve özellikle de işadamı ve sanayicilerimize sizlerin, mazlumların, mağdurların, muhtaçların adına teşekkür ediyorum. Yüce Mevla, onlara helal ve bol kazanç ihsan eylesin.

Bugün Cuma vaazında da ifade ettiğimiz üzere gelecek ay olan Şubat’ın 15’ine kadar şu kış şartlarında, sınır ötesindeki Suriyeli kardeşlerimizin rahat bir kış geçirip karınlarını doyurmaları için ‘Suriye’ye Yardım Kampanyası’ başlatmış bulunmaktayız. Bu yardımları, Türkiye Diyanet Vakfı’nın ikinci başkanı olan İlyas Serenli Hocamızın katılımıyla ve büyük bir organizasyonla 15 Şubat 2018 tarihinde göndermeyi hedefliyoruz.

Bundan sonraki çalışmalarımıza yine katkılarıyla destekte bulunacak olan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Yüce Mevla, kabul etsin.”

Müftü  Güven, konuşmasını dua ile tamamladı. Duanın ardından TIR’lar Halep’e doğru uğurlandı.

2018 yılının ilk 10 TIR un ve gıda yardımını uğurlama programına, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ