Karslı: Müslüman, iyi olan ve iyilik için yol gösterendir

Karslı: Müslüman, iyi olan ve iyilik için yol gösterendir

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı “İyilik Buluşmaları” kapsamında geldiği Muş’ta din görevlileri ile bir araya geldi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’ndaki programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karslı, “İyilik Allah’ın rızasını kazanmaya sebep olacak her güzel iş ve hayırdır. Müslüman, iyi olan, iyilik yapan ve başkalarının iyiliğini isteyen kişidir. Başkaları hakkında iyilik dilemeye ‘hayırhahlık’ denir. Bunun aksi, yani başkalarının kötülüğünü istemek ise ‘bedhahlıktır’. Bedhahlık bir ruh hastalığıdır. Haset denilen kötü huy bedhahlıktan başka bir şey değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Müslüman, eli, dili ve malı ile yapabileceği kadar iyilikte bulunmalıdır”

İyilik yapmanın bir çok yolu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karslı, “Müslüman, eli, dili ve malı ile yapabileceği kadar iyilikte bulunmalıdır. Bu onun görevidir. Allah, mutlaka yaptığımız iyilikleri bilir ve karşılığını verir. Kötülük (şer) ile Müslümanlık hiç bir şekilde bağdaşmaz. Müslüman sadece iyi olan değil, aynı zamanda başkalarının iyiliğini de isteyen, onlara iyiliği tavsiye eden, kendilerine iyilik için yol gösteren insandır. Hatta kötülükten sakındırmak da sonuç itibariyle iyiliktir. Bir insanın bizzat kendisine ve aile bireylerine karşı görevlerini yerine getirmesi bir iyiliktir. Komşusu ile olan ilişkilerinde kırıcı olmaması, ona her konuda yardım elini uzatması bir iyiliktir. Bir yoksulun, bir yetimin yedirilip giydirilmesi ve barındırılması nasıl maddî iyilikse, güler yüz ve tatlı sözle gönüllerinin alınması, sevgi ile başlarının okşanması da bir iyiliktir. Üzgün ve dertli birini teselli etmek, bildiklerini bir başkasına öğretmek, çevremizdekilere doğru yolu göstermek, hasta, yaşlı ve kimsesizleri ziyaret etmek,gideceği veya aradığı yeri göstermek bir iyiliktir.” diye konuştu.

muş-hilmi-karslı-33

– “Sorumluluk ve kurumsal aidiyet bilinciyle hareket etmeliyiz”

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir ise açılışta yaptığı konuşmada “Bizler köklü bir medeniyetin, köklü bir kültürün temsilcileri olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız çatısı altında toplumumuza hizmet sunuyoruz. Merkez teşkilatımızdan taşra teşkilatımıza oluşturulan yapılanmayla bugün hizmet sunumunda çok güzel bir noktadayız. Dolayısıyla bizlere artık bu noktada sorumluluk ve kurumsal aidiyet bilinciyle hareket etmek kalıyor. Bizler elimizden geldiğince çalıştığımız alanlarda, medeniyetimizin temsilcileri, kurumumuzun temsilcileri ve kurumumuzun toplumdaki yerinin bilinciyle hareket etmek durumundayız.” ifadelerini kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ