‘Kadrajımda Ayet Var’ konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı

‘Kadrajımda Ayet Var’ konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 15 – 25 yaş arası gençlere yönelik “Kadrajımda Ayet Var” konulu fotoğraf yarışması düzenlendi.

Gençler arasında farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen yarışmaya toplamda bin 516 adet fotoğraf gönderildi.

Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Manisa’da gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı’nda ilan edildi.

Buna göre İstanbul Esenler Hacı Ahmet Akar Camii Kur’an Kursu’ndan Safiye Büşra Toraman, “Yeryüzünde kımıldayan hiçbir canlı yoktur ki rızkı Allah’ın üzerine olmasın. Allah onların halen bulunduğu yeri de emanet olarak konulacağı yeri de bilir. Hhepsi apaçık kitapta vardır.” mealindeki Hud Suresi 6. ayetle ilişkilendirdiği fotoğrafı ile birinci oldu.

Kayseri Kocasinan Emine Koyuncu Kur’an Kursu’ndan Seda Nur Yılmaz, “Ve Rabbin bal arısına şöyle ilham etti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine yuvalar edin. Sonra her türlü besleyici ürünlerden ye!” mealindeki Nahl Suresi 68 ve 69. ayet-i kerimelerle ilişkilendirdiği fotoğrafı ile ikinci oldu.

Konya Selçuklu Mimar Sinan Kur’an Kursu’ndan Hafize Nur Kayhan ise “İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder.” mealindeki Necm Suresi 39. ayetle ilişkilendirdiği fotoğrafıyla üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada ayrıca İstanbul Bayrampaşa Kartaltepe Yeni Camii Kur’an Kursu’ndan Büşra Nur Öztürk’ün; “Ayetlerimize yürekten inananlar ancak o kimselerdir ki bunlarla kendilerine öğüt verildiğinde büyüklük taslamadan secdeye kapanırlar ve Rablerini hamd ile tesbih ederler.” mealindeki Secde Suresi 15. ayet temalı fotoğrafı mansiyon ödülüne layık görüldü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ