İşte Fahri ve Vekillere Kadro için Meclise Verilen Kanun Teklifi !

İşte Fahri ve Vekillere Kadro için Meclise Verilen Kanun Teklifi !

KANUN TEKLİFİ SÖZLEŞMELİ, VEKİL, GEÇİCİ VE FAHRİ ÇALIŞANLARA KANUN TEKLİFİ VERİLDİ.Dini Haberlerim

MHP Genel Başk.Yrd. Mustafa Kalaycı, 4 yeni kanun teklifini TBMM’ye sunduklarını belirterek “Seçim beyannamemizde yer alan ve kamuda kadro alamayan taşeron işçiler, 4/B’li, vekil, sözleşmeli, fahri ve geçici statüde çalışanların kadroya geçirilmesi amacıyla hazırladığımız kanun tekliflerinin bir an önce yasalaşmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.Dini  Haberlerim

Mustafa Kalaycı daha öncede mecliste fahri ve vekillere kadro ile ilgili önemli açıklamalar yaparak bu konuyu gündeme taşımıştı. Dini Haberlerim olarak kanun teklifi ile ilgili haberleri yakından takip ederek ziyaretçilerimize en güncel haberleri ulaştıracağız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Zeyneb dedi ki:

    TC
    CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA

    Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı nda 657 sayılı Kanunun 4/A ve 4/B maddeleri uyarınca, 5393 sayılı Kanuna tabi olarak; sözleşmeli İmam-Hatip,Müezzin Kayyım,Kuran Kursu Öğreticisi olarak görev yapmaktayız.. Aynı kurumda aynı işi yapan ancak tabi oldukları yasal mevzuatın farklı olması nedeniyle maaşları, emeklilik hakları, iş güvenceleri, atama, tayin ve terfi ile sosyal ve özlük haklarımız farklıdır. Kadrolu çalışan personel
    ile aynı şartlarda atanmamıza, aynı işi yapmamıza rağmen bu farklılıklar geleceğe dair plan yapmamıza imkan sağlamamaktadır. Ücret adaletine ve sosyal eşitliğe ulaşmak imkânsız hale gelmekte, çalışanlar olarak,aile birliğimiz sağlanamamaktadır.

    Her ne kadar 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 632 sayılı KHK ve 2 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6495 sayılı Kanun’un ilgili hükümleri uyarınca kamuda sözleşmeli olarak çalışan personel kadroya geçirilmiş olsa da bu tarihten sonra 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca personel iştihdamı hız kesmeden devam etmiş, bu statüde çalışan sözleşmeli kamu görevlilerinin sayısı yüzbinleri aşmış, daha önce olduğu gibi kamu personeli, yine 4/A’lı kadrolu ve 4/B’li sözleşmeli şeklinde bir ayrıma tabi tutulmuştur.

    Anayasanın eşitlik ve sosyal adalet ilkelerinin hayat bulması, kamu istihdamında yaşanan aksaklıkların ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla 2011 seçimleri öncesinde yapılan düzenlemenin içeriğinde ifade edildiği gerekçeler doğrultusunda, benzer bir düzenleme yapılarak 4/B statüsünde istihdam edilenler 4/A statüsüne geçirilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması hususunu arz ederim.

BİR YORUM YAZ