İNCESU’DA CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİ

İNCESU’DA  CAMİ TEMEL ATMA TÖRENİ

28 Ekim 2017 Cumartesi günü öğle namazı sonrasında, İncesu İlçesi, Kızılören Mahallesi’nde Hacı Salih ve Hüseyin Kulaç kardeşler tarafından yaptırılacak caminin temel atma törenine yapıldı.

Temel atma törenine, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki,  AK Parti  Kayseri Milletvekilleri  İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis, Vali Yardımcısı Mehmet  Emin Avcı,  İncesu Belediye Başkanı  Zekeriya Karayol,  AK Parti İl Başkanı  Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Özhaseki şöyle konuştu:

“Bir insanın kazancının helal olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız harcamalarına bakınız. Hacı Salih ağabeylerin, Allah nasip etmiş işleri gelişmiş ve bugün burada güzel işler yapıyorlar. Türkiye’deki hayırseverlik konusunda şehirlerarasında yarışma yapılsa, Kayseri şampiyon olur. Kayseri’de 3 üniversite var, 100’den fazla bina var. Hepsini hayırseverler yaptırmış. Kayseri’de yapılan bu işi söylememiz lazım.”

Ülkemizde ve bölgede yaşanan olaylara da değinen Özhaseki, konuşmasında şunlara değindi:

“Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu, inancımızdan kaynaklanıyor. Dışarıda bin bir emperyal gücün oyunları bitmiyor. Bu memlekette 40 yıldır PKK belası vardı. Geçmiş hükümetler bu belayla mücadele verdiler. Allah hepsinden razı olsun. Bildiğiniz gibi PKK belası, çukurlar kazarak özyönetim ilan etmeye çalıştı. Katiller sürüsünü paçavraları ile birlikte eştikleri çukurlara gömdük. Başarabilselerdi şu an Barzani’nin yapmaya çalıştığını yapacaklardı. Orada oluşturulacak bir yapı başkalarına yarayacaktı. Şu an ilçeleri, köyleri, dağları temizledik. Şu an azda olsa sızma yapıyorlar. Güya el bombası koyup kaçıyorlar. Biz ölmedik, demek istiyorlar. İnşallah bunlar da bitecek.”

Sayın Özhaseki’nin konuşmasının ardından İl Müftüsü  Güven’in yaptığı dua ile temel atma işlemi gerçekleştirildi.

 

Kaynak : Dini Haberlerim 

 

Haberlerimizi Facebook Grubumuzdan Takip Edebilirsiniz : Tıklayınız

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ