İmama Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

İmama Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Konya’nın Ereğli İlçesi Sarıtopallı Mahallesi Cami İmam Hatip’i Cumali Çelik’in cami lojmanında 5 kişinin saldırısına uğramasını kınayarak “Toplumun yol göstereni, örnek duruşuyla insana ve insanlığa rehber görevini üstlenen din görevlilerine yapılan saldırılar insana, insanlığa yapılan bir saldırıdır. Saldırganları kınıyor yargı önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Çocuklara ve gençlere camiyi sevdirmek ve güzel dinimizi tanıtmak amacıyla Ramazan boyunca müftülüğün teşviki ile dersler veren İmam Hatip Cumali Çelik çocukların gürültü ettiği gerekçesi ile lojmanı basılarak eşi ve çocuklarının gözü önünde darp edilmiş evinin kapı ve pencereleri kırılmıştı. Olaya sert tepki gösteren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Çocukların gürültüsünden rahatsız olan bu kişiler söyledikleri kabul görmeyince şiddete başvurmaktan da çekinmiyor. Bu davranışları ile hem çocuklarımızı gençlerimizi camiden dinden soğutuyorlar hem de görevini yapmak isteyen din görevlilerimizin hanesine girerek darp ediyorlar. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Bunu yapanlar adalet ve toplum vicdanında hesabını verecek bizler de takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

Bayraktutar, olayın son derece üzücü olduğuna dikkati çekerek “Camiler ibadet yerleridir. Güzel dinimizin anlatılıp uygulandığı şiddetten en uzak olmamız gereken yerlerdir. Çocuk sesinden rahatsız olmak, birbirimizi darp etmek, gönül yıkmak bunlar Müslüman’a yakışmayan hareketlerdir. Müslüman’ın bunca düşmanı varken bu kini bu öfkeyi anlamak mümkün değil.” Şeklinde konuştu.

Saldırıya uğrayan din görevlisinin 15 yıllık deneyimli bir İmam Hatip olduğunu belirten Bayraktutar açıklamasına söyle devam etti: “Hocamız İlahiyat mezunu, pedagojik formasyon almış, gençler ve çocuklarla özel olarak ilgilenen, camiye kütüphane açan çalışkan başarılı bir görevlimiz. Onun bu çalışmalarının toplum ve cemaati tarafından takdir topladığını biliyoruz. Müslümanlar olarak kin ve öfke yerine sevgi ve merhamet ile birbirimize yaklaşmak gençlerimizi çocuklarımızı anlayışla karşılamak şefkatimizi eksik etmemek geleceğimizin inşası için hayati önem taşımaktadır”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ