İl Müftüsü İsmail Yalçın emekli oldu

İl Müftüsü İsmail Yalçın emekli oldu

07 Eylül 2015 tarihinde atandığı Rize’de 4 buçuk yıl görev yapan İl Müftüsü İsmail Yalçın onuruna Müftülük tarafından veda programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Yalçın’ın özgeçmişi okunarak Rize Müftüsü olarak gerçekleştirdiği hizmetleri anlatan bir video izlendi.

Protokol, din görevlileri ve diğer davetliler duygu ve düşüncelerini dile getirerek başarı dileklerinde bulundu.

İl Müftüsü İsmail Yalçın gerçekleştirdiği veda konuşmasında, “Yeşille mavinin buluştuğu, yaylası, balı, suyu, havası ve sıcak insanlarıyla meşhur, topraklarının lider yetiştirdiği, hafızlar beldesi şirin ilimiz Rize’de görev yapmanın gurur ve onurunu bana yaşatan Yüce Allah’a hamd ediyorum” ifadeleriyle sözlerine başladı. Rize’de ekip olarak çok güzel hizmetlere imza attıklarını ifade eden Yalçın, yarım kalan hizmetlerin geride kalan mesai arkadaşları tarafından aksatılmadan yürütüleceğine inandığını söyledi.

Yalçın, Rize’nin kendisinde unutulmayacak güzel izler bıraktığını ifade ederek, “Rize’deki hizmetleri yürütürken her zaman desteklerini gördüğümüz başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere, Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz, Şube Müdürlerimiz, Vaizlerimiz, TDV İl ve İlçe Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, daire personelimiz, Cami ve Kur’an kursu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ve halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Duygusal anların yaşandığı programda Müftü Yalçın, tek tek kucaklaştığı tüm davetlilerle helalleşerek vedalaştı.

Rize Valiliği tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirilen Müftü Yalçın’a Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi ve diğer kurumlar tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

Kültür Park’ta düzenlenen veda programına, Rize Vali Vekili Abdullah Şen, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Trabzon Müftüsü Osman Aydın, Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk, Artvin Müftüsü Hasan Güneş, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Jandarma Komutanı Jan. Alb. Hakan Dedebağı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır, İl Müftü Yardımcılarımız Naci Çakmakçı, Abdullah Köseoğlu, Tuğba Kişmir, Üsküdar İlçe Müftüsü Ali Çakmak, Emekli Müftüler, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İsmail Yalçın Kimdir?

1955 yılında Manisa’nın Kula ilçesinde doğdu. Diyanet İşleri Başkanlığı emrinde göreve başladıktan sonra Uşak’ta vaizlik görevinde bulundu. Ardından Ankara’da 9 ay süreyle yabancı dil kursuna katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi Arapça Bölümü’nde 3 yıl öğrenim gördükten sonra sırasıyla Hekimhan, Gömeç, Marmara Adası, Savaştepe ve Erdek’te İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. 08 Eylül 2015 tarihinde Rize İl Müftüsü olarak atandı. Evli ve beş çocuk babası olan Yalçın, 15 Ocak 2020 tarihinde yaş haddinden emekli oldu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ