Hz. Hacer Camii Dualarla İbadete Açıldı…

Hz. Hacer Camii Dualarla İbadete Açıldı…

Ankara , Altındağ’da Hz. İbrahim Peygamber’in sonsuz tevekkül ve sabır sahibi olan eşinin isminin verildiği “Hz. Hacer Camii” açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışa, Ankara Vali Yardımcısı Recep ERKILIÇ, Ankara Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, Altındağ Kaymakamı Erol KARAÖMEROĞLU, Altındağ Müftüsü Enver TÜRKMEN, hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda İl Müftüsü Mehmet SÖNMEZOĞLU, camiye ismi verilen Hz. Hacer’in hayatı hakkında bilgi verdi. Hz Hacer’in Hz İbrahim Peygamberimizin eşi, Hz İsmail’in de annesi olduğunu ifade eden Sönmezoğlu Hz Hacer’in Allah’a tam teslimiyet gösterdiğini ve mezarının Kabe’de olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Bir cami açılışında hanımefendilerin bu kadar iştirakine şahit olmamıştım. Hanımefendileri camilere davet ediyoruz ve hanımların olmadığı yerde hayat yoktur diyoruz. Camiler, yaşlıları, kadınları, çocukları, toplumun her kesimini bir araya getirir. Allah’ın evi olduğu gibi bir eğitim ve sosyal paylaşım yuvasıdır. Altındağ Belediyesi’ne yaptığı çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyor, caminin yapımında emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.

Mimarisi, ferahlığı ve temizliği açısından da tam not alarak vatandaşlarında yoğun il gösterdiği “Hz. Hacer Camii” yapılan dua eşliğinde ibadete açıldı.

Kaynak : Dini Haberlerim

 

Haberlerimizi Facebook Grubumuzdan Takip Edebilirsiniz : Tıklayınız

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ