Hakkari Hacı Sait Camii’nde Mehmetçiğe zafer duası

Hakkari Hacı Sait Camii’nde Mehmetçiğe zafer duası

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sabah namazında Hakkari Hacı Sait Camii’nde Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için camiyi dolduran Hakkarililerle birlikte Mehmetçiğe dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Sabah Namazı Buluşmaları” kapsamında Hakkari Hacı Sait Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Namaz öncesinde okunan Yasin ve Fetih suresinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sabah namazını kıldırdı. Başkan Erbaş, namazdan sonra “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için camiyi dolduran Hakkarililerle birlikte Mehmetçiğe dua etti.

Başkan Erbaş duasında şu niyazda bulundu:

“Allah’ım, vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin sınır ötesi harekatını hayırlı eyle. Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle. Ya rabbi asırlar boyunca, Çanakkale’den, Sakarya’ya, milli mücadeleden 15 temmuz’a destanlar yazan ordumuza zaferler nasip eyle. İnancı, vatanı, milleti değerleri yolunda, hak-hakikat uğrunda en aziz varlığı canını feda eden bütün şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle, gazilerimize acil şifalar, hayırlı ömürler nasip eyle Allah’ım Milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu, ebediyen payidar eyle, millet olarak birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, güçlü ve daim eyle Allah’ım. Bugün yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, camileri, değerleri harab edilen, hakları hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle, bizi onlara yardımcı eyle, Allah’ım.”

Duanın ardından camide bulunan vatandaşlara hitap eden Başkan Erbaş, kalplerden Allah, Peygamber ve Kur’an sevgisi eksik olmasın temennisinde bulunarak, “Çocuklarımız, gençlerimiz ecdadının, alimlerin, Allah dostlarının yolundan yürürse geleceğimizden emin olacağız” dedi

Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın “Beni zikredin ben de sizi zikredeyim” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Rabbimizin bizi hatırlamasın yolu hayatta iken bizim onu hatırlamamızdan geçiyor. O’nu dünyadayken hatırlarsak O da bizi hem dünyada hem de ahirette hatırlar” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ