Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son anlarına kadar ilgilendiği Elazığlı Hafız Abdullah Nazırlı, 107 yaşında hayatını kaybetti …

Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son anlarına kadar ilgilendiği Elazığlı Hafız Abdullah Nazırlı, 107 yaşında hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Elazığ ziyaretinde, Nazırlı’yı hastanede ziyaret etmiş ve sağlık durumu hakkında bilgi almıştı.

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın duyurduğu ölüm haberinin ardından kabineden isimler de başsağlığı mesajı yayınladı.

Doğan, “Vefat haberini aldığımız Elazığ’ın kanaat önderlerinden Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Elazığ’da iken kendisini ziyaret eden eşim bana muhakkak gitmelisin dedi. Gittim. Sohbetine, ziyaretine, nasihatlerine doyamadım. Cumhurbaşkanımızın gönül dostu, bir Allah dostu… Hafız Abdullah Nazırlı Hocaefendi 107 yaşında Hakka yürüdü. Allah rahmet eylesin…”

HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI KİMDİR

Hafız Abdullah Nazırlı 1920 yılında Elazığ’ın Hoş köyünde dünyaya geldi. Babası Diyarbakır’ın Hani ilçesinde İmam-Zadeler’den Sufi Abdulfettah Efendinin oğlu Hacı Ali Efendi, annesi Elazığ’ın Hoş köyünden Çuvalcı-zadeler’den İbrahim Efendi’nin kızı Hatice Hanım’dır.

Babası tarafından soy kütüğü Battal Gazi’ye dayanmasından Osmanlı padişahları tarafından dedelerine çeşitli zamanlarda taltif ve himaye edilmelerini emreden beratlar verilmiştir. Bunlardan sadece on tanesi Hafız Abdullah tarafından koruma altına alınabilmiştir.

Hafız Abdullah Nazırlı’nın çocukluğu ve gençliği Hani ilçesinde geçer. Burada babası Ali Efendi’den Kur’an-ı Kerim öğrenir ve hafızlığa başlar. 12 yaşında iken hafızlığını tamamlar ve babası tarafından Elazığ’a getirilir.

Hafız Abdullah Nazırlı bütün ömrünü Kur’an eğitim ve öğretimine adamıştır.  30 yıl resmi ve 30 yıl fahri olarak Diyanet’e hizmet etmiştir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ