Güvenlik Soruşturması Arşiv Araştırması Ne Kadar Sürüyor !

Güvenlik Soruşturması Arşiv Araştırması Ne Kadar Sürüyor !

GÜVENLİK SORUŞTURMASI/ARŞİV ARAŞTIRMASI NE KADAR SÜRÜYOR ?

“Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği”nin 12 nci maddesine göre, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması isteminin yetkili kuruma ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en erken 30 gün, güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 gün içinde neticelenmektedir. Ancak uygulamada bu süreler çok fazla aşılmamaktadır.

YENİ ATANACAK OLAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL (4-B) HAKKINDA DA GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI YAPILACAK MI ?

“Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 12 nci maddesinde; “Sözleşmeli olarak çalıştırılacakların, ilgili kurumun saptayacağı özel koşulların yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerinde belirtilen koşulları da taşımaları gereklidir.” hükmü yer almaktadır.

676 sayılı KHK ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasına eklenen “Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması”na dair 8 nci bentle ilgili bu usul ve esaslarda da yapılması gereken düzenleme şu ana kadar gerçekleşmemiştir.

Ancak sözleşmeli personel 657 sayılı Kanuna tabi bir istihdam şekli olduğundan, bu statü ile çalışmaya hak kazananlar için sözleşme imzalanmadan önce güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır.

Güvenlik soruşturmasını kim yapacak?

Bu sorunun yanıtı yine Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde aranabilir. Bu yönetmeliğe göre kamu kurumlarının gizlilik dereceli birimlerine personel alımında güvenlik soruşturmalarını il emniyet müdürlükleri (Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli), TSK’ya alınacak personel ve üst derece yöneticilerin güvenlik soruşturmalarını ise MİT yürütüyor.

FLAŞ ! ÜYELERİMİZE ÖZEL YENİ HİZMET ! 

ÜCRETSİZ SİTEMİZE ABONE OLAN ÜYELERİMİZE MÜLAKAT SONUÇLARININ AÇIKLANMASIYLA ANINDA İLETİ GÖNDERECEĞİZ..

( Üye olmak için >>> tıklayınız )

Kaynak : Dini Haberlerim / Analiz Haber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ