Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alım İlanı

Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alım İlanı

Bayburt İl Müftülüğü tarafından Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alım ilanı yayınlandı.

İl Müftülüğü tarafından yapılan ilan şu şekilde ; 

Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi Alımı..

T.C.
BAYBURT VALİLİGİ
İl Müftülüğü
DUYURU
İlimiz Müftülüğü 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında İl Merkezine Bağlı Köy Kur’an kurslarımızda eğitim ve öğretimin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, öğretici ihtiyacı kadrolu personel ile karşılanamadığından ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere; ilgi (a),(b),(c) yönetmelikler ile ilgi (d) yazısı gereğince, aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde sözlü sınavla Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi alınacaktır.
A-        SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
1-        657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2-        Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak
3-        En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.
4-        2018 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak. 60 ve üzeri puan alan müracaatçının yeterli olmaması durumunda KPSS (DHBT) Puanı 60 (altmış)’ın altında olanların da başvuruları alınacaktır. İhtiyaç olması halinde görev verilecektir (Bu puanlar müracaat edebilmenin ön koşuludur, sözlü sınavın hesaplanmasında dikkate alınmayacaktır)
B-        BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
1-Dilekçe, (Müftülüklerinden temin edilecek.) 2- Nüfus cüzdanı fotokopisi,
3-        En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (Diplomanın aslı görülerek tasdiklenerek, aslı adaya iade edilecektir.)
4-        2018 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,
5-        Hafızlık belgesi (Aslı görülerek fotokopisi tasdiklenerek, aslı adaya teslim edilecektir) 7- Vesikalık fotoğraf (1 adet)
8- Adli Sicil Kaydı
C-        BAŞVURU İŞLEMLERİ
1-        Başvuru yapmak isteyenlerin, 28/11/2019 tarihinden itibaren en geç 12/12/2019 Perşembe günü saat 17:00’a kadar İl Müftülüğüne başvurmaları gerekmektedir.
2-        Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.
Ç- SINAV İŞLEMLERİ
1-        Sınav 13.12.2019 Cuma Günü Saat 09.00’da Bayburt İl Müftülüğü’nde yapılacaktır.
2-        Sınavın anılan gün bitmemesi halinde sonraki günlerde aynı yer ve aynı saatte devam edecektir. 3- Adaylar, sınava gelirken T.C. kimlik nolu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport
veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
4- İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
D-        SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
1-        Sınav sonuçlan, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Müftülüğümüzün http://bayburt.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
2-        Sınav ortalaması 70 (yetmiş) ve üzeri olanlar başarılı sayılacaktır.
3-        Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü sınav ortalaması en yüksek olandan başlamak üzere; başarı listesi hazırlanacak, ihtiyaç 3  asıl, diğerleri de yedek olarak belirlenecektir.
4-        Puanların eşit olması halinde sıralama 2018 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre, onun da eşit olması halinde yaşı büyük olan yarışmacı görevlendirilecektir.
5-        Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.
6-        Bu sınavda başarılı olanlar 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde Bayburt Merkeze Bağlı Köy Kur’an kurslarında görevlendirilecektir.
E-        DİĞER HUSUSLAR
1-        Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
2-        Sınav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğümüzün İnternet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
F-        SINAV KONULARI
1-        Kur’an-ı Kerim, (70 puan)
2-        Dini bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları), (20 puan) 3- Hitabet ve etik ilkeleri, (10 puan)
Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği sözlü sınavına katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımız web sayfasında yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında din hizmetlerini yürütenlerin temel ve özel yeterlik kriterleri esas alınır.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ