Flaş ! Diyanet’ten Sözleşmeli Personele Duyuru..

Flaş ! Diyanet’ten Sözleşmeli Personele Duyuru..

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen 1200 sözleşmeli İmam Hatibin katılacağı mesleğe hazırlık eğitimi için 81 il müftülüğüne yazı gönderildi.. 

Kimler Eğitime Alınacak?Dini Haberlerim

59 gün sürecek eğitim kapsamında diğer pek çok hizmet içi eğitimlerde olduğu gibi yine Kur’an-ı Kerim ve Tecvid Bilgisi kursun temelini oluşturacak. Etkili hutbe ve vaaz sunumu için hitabet konularının da planlandığı kurslara mezuniyet durumuna göre İmam Hatip+Hafızlar alınacak.

Eğitimler Nerelerde Verilecek?

Eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı 17 noktada, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ile Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde verilecek.

Buna Göre Dini Haberlerim

Kur’an-ı Kerim Okumaya Giriş, Talim Üzere Yüzüne Okuma, Tecvit ve Talim Uygulamaları, Kur’an Meâli, Temel Dini Bilgiler, İmamlık ve Müezzinlik Formasyonu, Başkanlık Teşkilatı ve Mevzuatı gibi derslere yer verilecek. 

Kurs Sonunda Sınav Var mı? 

59 gün süreyle devam edecek kursun sonunda katılımcıların heyecanla beklediği “sınav var mı?” sorusu en çok merak edilen konuların başında geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bugüne kadar düzenlediği Mesleğe Hazırlık Kurslarının tamamında sınav yaptığı gibi bu kurs sonunda da sınav yapacak. 

Kursa Katılanlara Sertifika Verilecek mi?Dini Haberlerim

59 gün süreyle verilecek mesleğe hazırlık kursuna katılan ve başarılı olan personele Başkanlık tarafından belge verilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ