Filistinli alimlerden Diyanet’e ziyaret…

Filistinli alimlerden Diyanet’e ziyaret…

Filistinli Alimler Heyeti’ni kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Filistin bizim kalbimizin attığı yerdir. Filistinli kardeşlerimizi Diyanet’te ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yurtdışındaki Filistinli Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Göreve yeni başlamasından dolayı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Filistinli alimler, Diyanet İşleri Başkanlığının Filistinli alimler için önemine işaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erbaş, Filistin’in Türk halkı için ayrı bir yeri olduğuna değinerek, “Filistin bizim kalbimizin attığı yerdir. Filistinli kardeşlerimizi Diyanet’te ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

Filistin’in ve Kudüs’ün hem İslam tarihi için hem de insanlık tarihi için son derece büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, Kudüs’ün Peygamberler şehri ve bir selam yurdu olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Filistin ile olan ilişkilerin artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Erbaş, “Filistin ile tarihi bağlarımız var. Diyanet olarak şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da ilişkilerimiz her alanda artarak devam edecektir. Dini eğitim ve din hizmetleri alanında işbirliğimiz devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Diyanet olarak her türlü yardıma ve işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Filistinli Alimler Birliği Başkanı Takruri ise kabulünden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür ederek, Filistinli Alimler Birliği’nin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir parçası olduğunu belirtti.

Türk halkının Filistinliler için önemine değinen Takruri şunları söyledi: “Biz Filistinliler olarak bu ziyaretten memnuniyet duyduk. Sizlere Filistinlilerin selamını getirdik. Bizler Diyanet’in bir parçasıyız. Filistinliler için Türk halkının geçmişten bu yana ayrı bir yeri vardır. Diyanet’in Filistin ile ilgili çalışmalarından dolayı da ayrıca teşekkür ederiz. Bundan sonra da ilişkilerimizin artarak devam edeceğine olan inancımız sonsuzdur.”

Takruri, Başkan Erbaş’ı en yakın zamanda Filistin’de görmek istediklerini kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ