Esenyurt’ta Zeytin Dalı Harekatı’nın Başarısı İçin Dua Edildi

Esenyurt’ta Zeytin Dalı Harekatı’nın Başarısı İçin Dua Edildi

İstanbul’daki camilerde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ’a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısı için dua edildi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil  Yılmaz, vekalet savaşlarıyla bölgenin huzurunu bozmaya çalışan terör gruplarını Türkiye’nin üzerine gönderenlere kahraman Türk ordusunun ve aziz milletin verdiği cevabın ortada olduğunu söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın bu manada tarih boyunca şehadetin ne olduğunu, bu millete vurulmak istenen pranganın bedelinin ne olacağını gösterdiğini belirten Yılmaz, İslam düşmanlarının, kendi elleriyle yapamadıklarını vekalet savaşlarıyla birilerine yaptırdığını ifade etti.

Yılmaz, “Biz bu toprakların bin yıldan beri sahibiysek, bin yıldan beri bu topraklarda Müslüman’ı, Arap’ı, Türk’ü, Kürt’üyle birlikte yaşıyorsak bu birlikteliğimizi bozmak isteyenlere de haddini bildirmek bizim görevimizdir, askerimizin görevidir. Bugün yapılan da budur.” diye konuştu.

Kahraman Türk milletinin zor zamanlarda çaresizlerin çaresi, kimsesizlerin kimsesi olduğunu ve kendisine sığınan insanlara her zaman gönlünü, evini, hanesini ve yurdunu açtığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bu aziz millet kükrediği zaman da densizlere haddini bildirecek kuvvet, kudret ve iman gücüne sahiptir. Bu millet ne kadar merhametli ne kadar şefkatliyse aynı zamanda o kadar izzetli, gururlu, vatanını ve milletini savunacak bir güce sahiptir. Bir aşk ve heyecana sahiptir. Dolayısıyla biz bugün Afrin operasyonuyla yapılmak istenenin aslında Türk milletine, Türkiye’de yaşayan insanlara yapılmak istenenlere bir cevap olduğunu görüyoruz. Kahraman ordumuzun muzaffer olup bu hain teröristleri tez zamanda ortadan kaldırmalarını, tez zamanda onların kötülüklerini sona erdirmelerini Rabb’imizden niyaz ediyoruz. Millet olarak Rabb’imizin karşısında tarih önünde insanlık adına her birimize görev ve sorumluluklar düşmektedir.”

Yılmaz, Türk milletini birbirine düşürmek isteyenlere, onların ısrarlı husumet tedbirlerine inat milletin gönüllerini imanla, irfanla sımsıkı birbirine kenetleyerek, yek vücut halinde düşmana karşı ayağa kalkması, bir ve beraber olduğunu göstermesi gerektiğini belirterek, “Elhamdülillah bugün bunu yapıyoruz. Bu birlik olduktan sonra, bu kardeşlik olduktan sonra, nasıl Bedir’de 300 kişiyle Müslümanlar, 900 küsur kişiye karşı galip olduysa, nasıl Malazgirt’te 30 bin kişiyle 100 küsur bin kişiye karşı muzaffer olduysa, nasıl Çanakkale’de yedi düvele karşı muzaffer olduysa, İstiklal Savaşı’nda muzaffer olduysa, 15 Temmuz’da ayağa kalktıysak bugün de bunun üstesinden gelebilecek bir güce sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, konuşmasının ardından Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması ve Mehmetçik için vatandaşlarla dua etti.
İstanbul Müftüsü Yılmaz, namaz öncesi ise Esenyurt Müftüsü Mehmet Müftüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Esenyurt’taki görevinin ardından Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olacak olan Müftüoğlu’na bir plaket ve hediye takdim eden Yılmaz, kendisine yeni işinde ve hayatında başarılar diledi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ