Ertuğrul Gazi 4-6 Yaş Kur’an Kursu Açılışı Gerçekleşti

Ertuğrul Gazi 4-6 Yaş Kur’an Kursu Açılışı Gerçekleşti

İzmit İlçe Müftülüğüne bağlı Alikahya Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan  Ertuğrul Gazi 4-6 Yaş Kur’an Kursu açılışı gerçekleşti. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu,  İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Müftü Yardımcıları, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, İlçe Müftüleri, Müftülük personelleri ve çok sayıda öğrenci velileri katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç “4-6 yaş sınıflarımızla İzmit’te şuanda çeşitli mahallelerde ki 32 kursumuzda 82 sınıfımızda 1120 öğrencimizle belki de Diyanet İşleri Başkanlığımızın en hayırlı hizmetini sunuyoruz. Adeta geleceğe dönük tohum ekmek olarak adlandırabileceğimiz bu hizmeti hep birlikte sağlıyoruz. Siz değerli ailelere bu anlamda teşekkür ediyorum. Bizlere güvendiniz ve biricik çocuklarınızı emanet ettiniz. Size şunun sözünü veriyorum ki yavrularınızı bize emanet ettiğiniz için hiçbir zaman pişman olmayacaksınız” dedi.

İlçe Müftüsü BİLGİÇ ‘in yapmış olduğu açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu konuşmalarını yaptılar. İl Müftüsü Yusuf Doğan da konuşmasında “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 4-6 yaş Kur’an Kursu faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Kocaeli olarak okul öncesi 4-6 yaş eğitim gören sınıf sayımız 362 ve toplam öğrenci sayımızda 5300 lerde. Türkiye geneline baktığımızda 107 bin 4-6 yaş öğrencilerimiz var ve bu sayı yeterli değil. Bir insan dünyayı değiştirir, insanı da eğitim değiştirir. En muazzam yatırım insana yapılan yatırımdır. İşimizi çok iyi yapmak zorundayız. Bu alanda en iyiyi yapmamız gerekmektedir. Açılışını yaptığımız kursun ve yine ilimiz bünyesinde bulunan diğer kursların ihtiyaçlarını tereddütsüz karşılayan Büyükşehir Belediyemize, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a ve diğer Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamımız Ersin Emiroğlu’na, emeği geçen herkese özellikle yavrularını bu kurslara gönderen anne babalara çok teşekkür ederim. Rabbim kendilerinden razı olsun.” dedi.  

Kursta 6 derslik ve 1 hayal atölyesinin yanı sıra 1 oyun salonu bulunmaktadır. 11 personelin hizmet vereceği ve 60 öğrencinin eğitim alacağı Ertuğrul Gazi 4-6 yaş Kur’an Kursumuz hayır dualarıyla hizmete açıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ