Erbaş : “İslam dünyası Arakanlı Müslümanlara yardım etmeli”

Erbaş : “İslam dünyası Arakanlı Müslümanlara yardım etmeli”

Arakanlı Müslümanların kaldığı Kutupalong kampını ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam dünyasının Arakanlı Müslümanlara yardım etmesi gerektiğini belirterek, “Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde, önemli bir vecibe” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Bangladeş Cox’s Bazar kentinde bulunan Arakanlı Müslümanların kaldığı Kutupalong kampını ziyaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) bölgede yürütmüş olduğu yardım faaliyetleri ve kampın durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kutupalong kampında içler acısı bir durum söz konusu. İnsanlar bir çadır içinde 15-20 kişi, belki 50 kişi yaşıyor. Onlara öncelikle barınma alanları kurmamız lazım, yaşayabilecekleri yerler yapmamız lazım. Arakanlı Müslümanlara yardım farz mesabesinde, önemli bir vecibe” dedi.

TDV’nin bölgedeki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Erbaş, TDV’nin bugüne kadar Arakanlı mültecilere 11 bin 258 gıda paketi, 12 bin 750 kışlık paket, 4 bin kıyafet paketi dağıttığını ve 8 duşa kabin, 11 tuvalet ve 6 su kuyusu yaptığını söyledi.

Başkan Erbaş açıklamasında, TDV’nin TİKA, Kızılay ve AFAD ile Arakanlı Müslümanlara yardımları organize ettiğini belirtti. Arakanlı Müslümanlar için verilen kurban hisselerini de bölgeye ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Erbaş, bugüne kadar 3 bin 350 kurban bağışının Arakanlı Müslümanlar için kesildiğini ifade etti.

Rohingya Müslümanlarının ülkelerine geri dönene kadar desteğe devam edeceklerini anlatan Başkan Erbaş, “Müslüman kardeşlerimize hizmet, bizim en tabii vazifemizdir. Vakfımız aracılığıyla Müslüman kardeşlerimizin gönderdiği yardımları en güzel şekilde organize etmeye çalışıyoruz. Kamplarda bütün kardeşlerimize mümkün olduğunca ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Arakanlı Müslümanlar için Mescit

Kamplardaki Müslüman vatandaşların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için de imkân sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Erbaş şöyle konuştu: “Bir mescit yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Bölgesel şartlarda buranın doğasına uygun şekilde gereken neyse o şekilde yapılacak.”

Arakanlı Müslümanlara İslam dünyasının da sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Erbaş, şunları söyledi: “Bizim inancımızda Müslümanlar bir vücut gibidir. Vücudun bir organında bir sıkıntı olursa o bütün vücudu etkiler. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onlara sahip çıkmalı, İslam dünyası olarak bir ve güçlü olmalıyız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ