Erbaş, Çankırı’da Kur’an kursu öğrencileriyle buluştu

Erbaş, Çankırı’da Kur’an kursu öğrencileriyle buluştu

Çankırı Karatekin Üniversitesi Camii’nin açılışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, daha sonra Cemaleddin Ferruh Erkek Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek, burada hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Allah’ın Kur’an-ı Kerim’i hafızlar vasıtasıyla koruduğunu vurguladı.

– “Kur’an-ı Kerim, bütün insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderildi”

Çankırı Karatekin Üniversitesi Camii dualarla açıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Camii dualarla açıldı

İnsanların hayatını Kur’an-ı Kerim’e göre tanzim etmesi gerektiğini belirten Başkan Erbaş, “Kur’an-ı Kerim bütün insanlığın hayat rehberidir, yol göstericisidir. Esasında Kur’an-ı Kerim, Hazreti Adem’den Hazreti Peygamberimize (sas) kadar bütün Peygamberlerin getirdiği mesajların özüdür, özetidir. Onun için Kur’an-ı Kerim Hazreti Adem’den bu yana bütün insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilmiştir.” dedi.

Başkan Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in hafızı olmaktan daha hayırlı bir iş olmadığına işaret ederek, “Ben yeryüzünde bir insana nasip olabilecek en önemli işi yapıyorum’ duygusuyla hıfzınızı, ezberlerinizi yapın, Allah size yardım edecektir ve hafızlığınızı bitirdikten sonra din eğitiminizi en güzel bir şekilde imam hatip liselerinde alacaksınız.” diye konuştu.

erbş-çankırı-22

– İl Müftülüğüne ziyaret

Başkan Erbaş, daha sonra Çankırı İl Müftülüğünü ziyaret ederek, Müftü Mehmet Şahin’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

– 4-6 Yaş Kur’an Kursu ziyareti

Müftülük ziyaretinden sonra müftülüğün yanında bulunan Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu’na geçen Başkan Erbaş, burada bir süre çocuklarla sohbet etti.

Ziyaretlerinde Başkan Erbaş’a Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da eşlik etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ