e-Devlet soyağacı sorgulama! Eski tarihlere kadar nasıl sorgulanır? e-Devlet Giriş!

e-Devlet soyağacı sorgulama! Eski tarihlere kadar nasıl sorgulanır? e-Devlet Giriş!

e Devlet soyağacı sorgulama uygulaması ile herkes soy geçmişini öğrendi. Fakat bazı kişiler e-Devlet üzerinden soyağacı sorgulaması yaptığında uyarı ile karşılaştı ve soyunu öğrenemedi. e-Devlet soyağacı sorgulaması yapamıyorsanız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü‘ne başvurmanız gerekiyor.

E-DEVLET SOYAĞACI NASIL SORGULANIR?

e-Devlet üzerinden bir çok kurumsal hizmete ulaşabilirsiniz. Bunların yenisi olarak Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama (soyağacı) hizmeti eklenmişti. Bu hizmete en kestirme yoldan ulaşmanız da mümkün.

Öncelikle internet tarayıcınızdan arama motoruna “Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama” ya da “Soyağacı Sorgulama” yazarak arama yapabilirsiniz.

Daha sonra karşımıza çıkan seçeneklerden e-Devlet’in resmi sitesi olan (https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama) linkine tıklamanız gerekecek.

Daha sonra e-Devlet’e giriş yaparak sorgulama yapabilirsiniz.

ESKİ TARİHLİ SOYAĞACINA NASIL ULAŞILIR?

Vatandaşlar soyağacını sorgulamaları yaparken dikkat çeken bir detaya rastladı. Alt-üst soy bilgisinde herkesin erişebildiği sabit bir yıl söz konusu değil. Herkesin soy kayıtlarının ulaştığı yıllar farklılık gösterebiliyor. HABERTURK.COM‘un daha önce ulaştığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, “Herkesin soy geçmişi farklı yıllara kadar gidiyor.

Bunun temel nedeni kişinin alt-üst soy grubuna dair belgelerin çokluğu veya azlığı. Aile ile ilgili ne kadar fazla belge varsa, o kadar geçmişe inilebiliyor. Alt-üst soy bilgisine ait belgeler sisteme eksiksiz şekilde yükleniyor.”dedi. Detaylı bilgi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşmeniz gerekmektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NEDİR, NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi e-Devlet sistemine giriş için oluşturulmuş şifreleme mekanizmasıdır. Tüm vatandaşların e-Devlet şifresi alması gereklidir. E-Devlet şifresi olmadan e-Devlet üzerinde bulunan hizmetlerin çoğundan faydalanamazsınız. Devamı…

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ