e-Devlet şifresi nedir? Nasıl alınır?

e-Devlet şifresi nedir? Nasıl alınır?

E-DEVLET ŞİFRESİ NEDİR, NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi e-Devlet sistemine giriş için oluşturulmuş şifreleme mekanizmasıdır. Tüm vatandaşların e-Devlet şifresi alması gereklidir. E-Devlet şifresi olmadan e-Devlet üzerinde bulunan hizmetlerin çoğundan faydalanamazsınız.

E-Devlet şifresi PTT şubeleri tarafından vatandaşlara verilmektedir. E-Devlet şifresi almak isteyen vatandaş yanında T.C kimlik numarası bulunan kimliği ile PTT’ye e-Devlet şifresi başvurusu yapmalıdır.

E-Devlet şifresi başvurusu esnasında herhangi bir yakınınız sizin yerinize şifreyi alamaz. Başvuru sırasında bizzat orada olmanız gerekiyor. Başvuruyu yaptıktan kısa bir süre sonra e-Devlet şifrenizi bir zarf içerisinde PTT görevlisi size teslim edecektir. E-Devlet şifresini alırken ödemeniz gereken tutar 2 Türk Lirasıdır.

E-DEVLET İLETİŞİM VE YARDIM MERKEZİ

E-Devlet resmi internet sayfasında e-Devlet İletişim ve Yardım Merkezini görebilirsiniz. İletişim ve Yardım Merkezi bağlantısına tıkladıktan sonra vatandaşlar için hizmete sunulmuş olan yardım sekmeleri karşınıza çıkacaktır.

Bu sayfa aracılığıyla e-Devlet ile ilgili genel bilgilere, Hızlı Çözüm Merkezine, İletişim Formuna, Blog, Sosyal medya hesapları ve e-Katılımcılığa ulaşabilirsiniz. Her sekme içerisinde vatandaşlar için özenle oluşturulmuş yardım içerikleri bulunmaktadır. Probleminizi doğru belirleyip, ona göre İletişim ve Yardım Merkezine girerseniz. Probleminize hemen çözüm bulabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ