Dr. Aydın: Dünyevileşmenin kalbimizi ifsat etmesine izin vermeyelim

Dr. Aydın: Dünyevileşmenin kalbimizi ifsat etmesine izin vermeyelim

Bingöl İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, “Başkanlığımız, personelimizin donanımlı olması ve taşra ile merkez teşkilatı arasını sıcak tutma adına böylesine güzel buluşmalara önem vermektedir.” dedi.



Bingöl’de gençlik kampı tamamlandı

Ardından kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak, “Arkadaşlar ihtisas eğitim merkezinde okumak büyük bir ayrıcalık. 35 yaşına gelmemiş bütün hocalarımızı İhtisas Merkezine eğitim için bekliyoruz. Bir şey külliyen ikmal edilemiyorsa külliyen de terk edilmemelidir. Çocuklarınıza hafızlık eğitiminden sonra Kur’an-ı anlama eğitim merkezlerinde mutlaka okutalım.” ifadelerini kullandı.

Din-İşleri-Yüksek-Kurulu-Başkanvekili-Dr.-Fatih-Mehmet-Aydın-Dünyevileşmenin-kalbimizi-ifsat-etmesine-izin-vermeyelim01

Örgün eğitimin önemine dikkati çeken Dr. Aydın, “Çocuklarımızın, okulları uzaktan değil, örgün okumaları çok önemlidir. Ülkemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her yerde Kur’an-ı Kerim’i anlama eğitim merkezi açılış çalışmaları başladı. Öncelikle klasik Arapça eğitimi ve klasik dini eserlerin eğitimini üç yılda tamamlıyorlar. Bu eğitim merkezleri, İslami ilimler açısından kolej niteliği taşıyan okullar olacak.” diye konuştu.

Dünyevileşmenin etkilerinin altını çizen Aydın, “Dünyevileşmenin, bizleri çarklarının arasına alıp ufalayıp öğütmesine izin verirsek, kalbimizi ifsat eden hastalıklarla mücadele etme gücünü kendimizde bulamayacağız. Toplumumuza, doğruyu, iyiliği ve hakkı söyleyecek bununla da yetinmeyip yaşayarak gösterecek bireyler gerekiyor. Bu bireyler, toplumu aydınlatma görevini kendisine dert edinen sizler ve bizler olmalıyız.” dedi.

Programa Müftülük personeli, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ