Doç. Dr. Şahin Güven : “DİPLOMA HER ŞEY DEĞİLDİR!”

Doç. Dr. Şahin Güven : “DİPLOMA HER ŞEY DEĞİLDİR!”

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven,  Çetin Şen Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Okulunda konferans verdi.

Konferansa, İl Müftüsü Güven ile birlikte, Okul Müdürü Sezer İnan, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurettin Çakır, Coğrafya Öğretmeni Önder Durmuş, okulun diğer öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Kendi tecrübelerinden söz açarak konuşan ve öğrencilere, neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları noktasında ciddi bir yol haritası oluşturmak isteyen Güven, öğrencilerin ve gençlerin, kendilerine muhakkak surette yakın, orta ve uzak vadede hedef belirlemeleri gerektiğini söyledi. Hedef belirlemeleri için de öğretmenlerinin, anne ve babalarının yönlendirmelerine, yol göstericiliğine ihtiyaçlarının olduğunu özellikle belirtti.

Doç. Dr. Güven, lise yıllarındayken kendisini yazmaya yönlendiren ve iyi bir eğitimci olacağına dair kendisini yüreklendiren Edebiyat öğretmenini örnek göstererek, büyüklerin, tecrübe sahiplerinin ve özellikle de eğitimcilerin öğrenciler üzerindeki etkilerinin, yönlendirmelerinin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.

Okumaktan maksadın, sadece diploma sahibi olmak gibi basit bir şeye indirgenemeyeceğine, bunun ileriye dönük yararlı bir davranış olmayacağına vurgu yapan Sayın Güven, öğrenmenin, ilim sahibi olmanın, diploma sahibi olmaktan daha öte bir değer ve erdem olacağını söyledi. Güven, kendi çaba ve gayretleriyle pek çok işin üstesinden gelen insanlara bakıldığında, diplomanın onlar için çok fazla anlam ifade etmediğinin görüleceğinin bilgisini verdi.

İlim öğrenmenin, ilmi diri ve dingin tutabilmenin kolay bir şey olmadığına da değinen Sayın Güven, “emeksiz yemeğin”, “zahmetsiz rahmetin” olmayacağı konusunun üzerinde durarak öğrencilere ve özellikle de gençlere, önlerine konulan hizmetlerden gereğince faydalanmalarını ve daima değer üretmelerini tavsiye etti.

Kaynak : Dini Haberlerim

Haberlerimizi Facebook Grubumuzdan Takip Edebilirsiniz : Tıklayınız

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ